Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Teniski savez odlučio gdje će se igrati polufinalni susret Hrvatska - SAD

Davisov kup - Marin Čilić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
30.05.2018.
u 19:37

Polufinale Davisova kupa igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača

Hrvatska teniska reprezentacija će u polufinalu Svjetske skupine od 14. do 16. rujna u susretu protiv SAD-a biti domaćin u Splitu, odlučio je Hrvatski teniski savez.

Polufinale Davisova kupa igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača.

Davisov kup - Marin Čilić
1/13

Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davisova kupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura.

Kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan, gdje će za ovu priliku biti postavljene montažne tribine za oko 6000 gledatelja.

Svečano potpisivanje ugovora organizirat će se u Gradu Splitu kada Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju i službeno pokroviteljstvo Vlade RH za ovaj susret.

Ovom prilikom HTS želi zahvaliti Gradu Splitu i osobito gradonačelniku gospodinu Andru Krstuloviću Opari na iskazanom interesu i spremnosti da kao suorganizator bude domaćin polufinala svjetskog prvenstva nacija u tenisu.

Zahvaljujemo i Gradu Zadru na interesu za organizacijom susreta, u slučaju da se igra u dvorani.

Osobitu zahvalnost dugujemo i Gradu Puli te gradonačelniku gospodinu Borisu Miletiću na iskrenoj i snažnoj spremnosti da se polufinale Davisova kupa održi u pulskoj Areni.

Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu (Spaladium Arena) u susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davisovom kupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0.

Na putu do polufinala Hrvatska je ove godine s 3:1 u prvom kolu svladala Kanadu te istim rezultatom u četvrtfinalu Kazahstan, a sastav SAD-a je do polufinala došao pobijedivši Srbiju 3:1, odnosno Belgiju 4:0.

Komentara 4

DU
Deleted user
12:13 31.05.2018.

Kak buju na zemljanom terenu nacrtali kukasti križ?

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
08:32 31.05.2018.

Pula bi bila milion puta bolja !!!!!

DH
dalibor.hren
07:55 31.05.2018.

Odmah treba pristupiti likovnom uređenju podloge! Recimo, neki simbol iz četrdesetih godina prošlog stoljeća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije