Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
New York

Teniski centar pretvara se u prihvatilište za oboljele od koronavirusa

Coronavirus - New York
Foto: John Nacion/PA Images/PIXSELL
1/3
31.03.2020.
u 10:03

Krizni stožer New Yorka (NYCEM) je obavijestio USTA o svojim planovima u ponedjeljak, nakon što ga je ranije obavijestio da teniski centar  može biti prenamijenjen za pomoćnu medicinsku njegu

Dio teniskog centra Billie Jean King će se u utorak prenamijeniti u privremenu bolnicu s 350 kreveta, objavio je Američki teniski savez (USTA).

Chris Widmaier glasnogovornik Američke teniske federacije je objavio kako će se zatvoreni dio Centra, na kojem se igra jedan od četiri grand slam turnira U.S. Open, početi pretvarati u prihvatilište za oboljele od utorka s obzirom na to da koronavirus u New Yorku iscrpljuje sve resurse.

"Tu smo da pomognemo, nema drugog puta", izjavio je Widmaier.

"New York je naš dom, svi smo u ovome."

Krizni stožer New Yorka (NYCEM) je obavijestio USTA o svojim planovima u ponedjeljak, nakon što ga je ranije obavijestio da teniski centar  može biti prenamijenjen za pomoćnu medicinsku njegu.

"Centar će vjerojatno okupljati pacijente koji nemaju Covid-19, ali ćemo procjenjivati prema potrebi", rekao je glasnogovornik NYCEM-a Omar Bourne, dodajući kako grad trenutačno radi na identificiranju prostora koji mogu biti korišteni za proširenje bolničkih kapaciteta. 

Vijest o prenamjeni Flushing Meadowsa uslijedila je dan nakon što je New York počeo gradnju poljske bolnice sa 68 kreveta u Central Parku dok se grad bori sa sve većim brojem oboljelih. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije