Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHRIS EVERT

Tenisačici koja je obilježila eru dijagnosticirana teška bolest: Krenula sam na kemoterapije

Ashleigh Barty winner of Roland Garros
Zabulon Laurent/ABACA
15.01.2022.
u 13:27

Tumor je otkriven prilikom preventivnog odlaska u bolnicu. Njena mlađa sestra, Jeanne, umrla prije dvije godine, baš od raka jajnika.

Legendarnoj američkoj tenisačici Chris Evert dijagnosticiran je tumor na jajnicima, ali i kako sama Evert navodi "u ranom stadiju".

Nekada najbolja svjetska tenisačica, osvajačica čak 157 WTA titula u karijeri, od čega 18 na Grand Slam turnirima, ovim je povodom objavila.

- Želim objaviti da mi je dijagnosticiran rak jajnika u prvom stadiju. Jako sam sretna i zadovoljna što je sve otkriveno na vrijeme i sada čekam pozitivne rezultate kemoterapije - rekla je 67-godišnja Evert koja je već obavila prvu od, za sada, šest predviđenih kemoterapija.

Inače, tumor je otkriven prilikom preventivnog odlaska u bolnicu. Njena mlađa sestra, Jeanne, umrla prije dvije godine, baš od raka jajnika.

- Ona je moja inspiracija u ovoj novoj borbi koju vodim - dodala je Chris Evert koja je obilježila svjetski tenis kroz 70-te godine prošlog stoljeća.

U 80-tim godinama tenisom je vladala uz Martinu Navratilova.

Evert je u karijeri osvojila sedam Roland Garrosa, šest US Opena, tri Wimbledona i dva Australian Opena.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:25 16.01.2022.

Ma to se ljeci od doma,odmoris dva tri dana i to je to ,cuvaj se ti jedino korone ,to je najteža bolest u povijesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije