Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand Slam

Tenisačica iz Zadra senzacija u Australiji, izbacila 10. na svijetu

Bernarda Pera
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.01.2018.
u 14:22

U trećem kolu igra protiv Čehinje Barbore Strycove, 20. nositeljice.

Bernarda Pera (23) jedna je od glavnih senzacija na ovogodišnjem Australian Openu. Pobjedom protiv Johanne Konte (6:4, 7:5), devete nositeljice i desete igračice svijeta, plasirala se u treće kolo prvog Grand Slam turnira sezone. 

Tenisačica koja igra pod američkom zastavom, a koja je rođena u Zadru 1994. godine, Kontu je svladala za sat i 41 minutu igre. U prvom setu bio joj je dovoljan jedan break, dok je u drugom triput oduzimala servis protivnice, a dvaput gubila svoj.

Pera je dosad uglavnom igrala ITF turnire na kojima je osam puta došla do kraja, a ovo joj je najveća pobjeda u karijeri. Naime, od igračica iz TOP 50 dosad je dobila jedino Kristinu Pliškovu.

Do glavnog turnira došla je kao ''sretna gubitnica''. Nakon što je izgubila treće kolo kvalifikacija, u turnir je uskočila umjesto ozlijeđene Ruskinje Margerite Gasparjan.

U trećem kolu igra protiv Čehinje Barbore Strycove, 20. nositeljice.

Komentara 4

DU
Deleted user
14:44 18.01.2018.

Dobro igra ova americka tenisacica. Bravo.

DU
Deleted user
15:00 18.01.2018.

a pao je i Monfis...

OB
ObrenM
07:53 19.01.2018.

Zahvalimo vladajucim,koji su prepoznali njenu kvalitetu te joj pruzili veliku stipendiju za daljne napretke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije