Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE VELIK IZAZOV'

Bilić ostvario najveći trenerski transfer u hrvatskoj povijesti – preuzima West Ham!

Slaven Bilić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
09.06.2015.
u 13:37

Velik je to korak naprijed u karijeri bivšeg izbornika Hrvatske

Slaven Bilić novi je trener West Hama! Raspisali su se o tome britanski mediji, ali stigla je potvrda i West Hama, što čini sve skupa službenim i može se govoriti o najvećem trenerskom transferu u novijoj hrvatskoj povijesti!

Sreća za Bilića jest činjenica, naglašavaju britanski mediji, da su mnoga zvučnija trenerska imena odbila West Ham. Naime, Marcelo Bielsa, Rafael Benitez, Jurgen Klopp, Carlo Ancelotti i Unai Emery zahvalili su se na pozivu.

– Zadovoljan sam što sam se vratio u West Ham United. To je engleska liga, jedna od najboljih na svijetu. Tu je veliki izazov natjecati se s najboljima, a nema boljeg kluba za to od West Hama – rekao je Bilić za službene stranice kluba i nastavio:

– Sjećam se West Hama kao posebnog kluba. Volim ovakve posebne klubove. Bešiktaš, moj prethodni klub, također je bio poseban klub. Nije sve u veličini. West Ham je veliki klub, a nešto je posebno u njemu – to je kultni klub. Ovdje se osjećam kao kod kuće. Veliki je privilegij i velika odgovornost biti menadžer i nadam se da ću se dokazati upravi, igračima i navijačima.

Engleska, u kojoj je ostavio dubok trag tijekom igračke karijere, njemu je suđena. Već godinama ga se povezuje s mnogim otočkim klubovima, a i on sam je rekao da bi volio jednoga dana raditi tamo. Naime, već dulje se piše kako je prvi favorit za preuzimanje West Hama i ovo nije neko iznenađenje, bez obzira na neutemeljene glasine o zvučnijim trenerskim imenima.

Ali lako sad za glasine, ono što se zna jest da Bilić ima težak zadatak. West Ham nije baš u vrhu engleskog nogometa, završio je sezonu na 12. mjestu sa 47 bodova. Ali još u studenom bili su na trećem mjestu i borili se za Europu, da bi Sam Allardyce "po putu" pogubio niti i sve je krenulo nizbrdo pa se cilj o ulasku u neko europsko natjecanje nije ostvario. Barem kroz natjecanje jer West Ham je dobio nagradu za fair play pa samim time dobiva pozivnicu za nastup u Europskoj ligi, gdje u pretkolu ili eventualno skupinama može "naletjeti" na svoj nekadašnji moskovski Lokomotiv ili pak na našu Lokomotivu.

Dakle, sve je nekako posloženo i Slaven Bilić, da ostane prvi izbor klupske uprave, mora ostvariti cilj – ući u Europu kroz rezultate u prvenstvu ili domaćim kup-natjecanjima. Za navijače ne treba brinuti, miljenik im je već sad jer još se pamte njegovi srčani nastupi u dresu Čekićara. Uostalom, s navijačima Bilić nikad nije imao problema, voljeli su ga u Hajduku, voljeli su ga kao izbornika U-21 hrvatske reprezentacije, voljeli su ga kao izbornika naše A vrste, voljeli su ga u Moskvi i Istanbulu.

Sad samo neka se dokaže jer time otvara vrata najjačih nogometnih liga i drugim hrvatskim trenerima.

>> Bilić je prije 19 i pol godina prvi put došao u West Ham. I osvojio navijače

>> Slaven Bilić sve dogovorio s novim klubom: 'Prijatelju, dobrodošao!'

>> Pogledajte kako su se navijači Bešiktaša oprostili od Slavena Bilića

>> Ne mogu se oteti dojmu da smo Slaven Bilić i ja propustili životnu priliku

Komentara 21

TM
tony_montana
16:06 09.06.2015.

nije bitno koji će West Ham biti sljedeće sezone, uvijek je "slab"... West Ham je institucija, sam po sebi dovoljan da ti bude čast bodriti, igrati ili trenirati... Sada kada je i Bilić tu, West Ham je još veći punk! zakon klub

DU
Deleted user
14:10 09.06.2015.

Super. Napokon. Sad se West Ham moze nadati barem 6-8 mjestu iduce godine... A Bilicu puno srece!!

MA
Majur
18:54 09.06.2015.

Bravo za Bilića....a je negdje štico od muke proplakao:))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije