Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI UTAKMICE

Tata Vlašić bit će na tribinama s Blankom: Znao sam da će Nikola igrati od početka

16.09.2021.
u 15:48

“Svi su me dobro prihvatili i imam osjećaj da sam već jako dugo igrač West Hama. Situacija u svlačionici je savršena. Svi igrači su vrlo pristojni i stalno mi govore da im slobodno kažem ako mi nekako mogu pomoći.”

Obitelj Vlašić okupit će se večeras na stadionu Dinama gdje će plavi ugostiti West Ham. Naravno, tata Joško i sestra Blanka navijat će s tribina, dok će sin Nikola od prve minute igrati za “čekićare”, svoj novi klub.

– Blanka je već neko vrijeme u Zagrebu, bila je gošća Memorijala Borisa Hanžekovića u ponedjeljak i utorak, bila je i ambasadorica u finalu Erste plave lige pa nije imalo smisla da se na jedan dan vraća u Split. Bit će ovo druga utakmica u kratkom vremenu u kojoj ćemo uživo gledati Nikolu. Blanka i ja bili smo na Poljudu kada je Hrvatska igrala protiv Slovenije – rekao je Joško Vlašić.

Za sada je u hotelu

Što očekujete od utakmice?

– Ne znam što bih odgovorio. Bitno je da gledatelji uživaju u dobroj nogometnoj predstavi. Nadam se da će Nikola odigrati dobru utakmicu. Znao sam već i ranije da će početi od prve minute – istaknuo je tata.

Hoćete li se uspjeti vidjeti s Nikolom?

– Vjerujem da hoću, danas ujutro prije utakmice. Možda i poslije, ne znam.

Kako se Nikola snašao u Londonu?

– Ma, super. Za sada još stanuje u hotelu. Takva je procedura u klubu. Imaju cijeli tim koji se brine o igračima koji dođu u novoj sezoni. Vjerujem da će uskoro pronaći smještaj. Što se tiče ostaloga, nema za sada nikakvog problema. Engleski jezik dobro zna jer je već bio na Otoku, kada je igrao za Everton. Ligu poznaje, grad upoznaje...

Sigurno će mu biti gušt igrati na olimpijskom stadionu u Londonu, gdje West Ham igra domaće utakmice?

– Možda je nekome taj stadion super, ali poznavajući Nikolu, on više voli igrati na stadionima gdje je vrlo blizak kontakt s gledateljima. Dakle, više bi volio igrati na stadionu bez atletske staze. No naigrat će se na takvim stadionima u Premiershipu, barem u gostima – istaknuo je Joško.

Uoči gostovanja u Zagrebu Nikola je za službenu stranicu svog novog kluba rekao:

“Svi su me dobro prihvatili i imam osjećaj da sam već jako dugo igrač West Hama. Situacija u svlačionici je savršena. Svi igrači su vrlo pristojni i stalno mi govore da im slobodno kažem ako mi nekako mogu pomoći.”

Do sada ste igrali Ligu prvaka, sada i Europsku ligu... Koja je razlika između tih natjecanja, ali i između prvenstva?

– Naravno da postoji razlika između Lige prvaka i Europske lige. Europska liga je jedno drugačije natjecanje. Recimo, u Premier ligi igrate uglavnom s istim momčadima svake sezone, a ovdje vas očekuju različiti stilovi igre, različite nogometne kulture i stoga se uvijek teško prilagoditi. Vidjet ćemo što će biti danas – istaknuo je Nikola.

Travnjak u Maksimiru jako dobro poznaje, što iz vremena kada je igrao za Hajduk, što iz vremena kada je igrao za reprezentaciju Hrvatske.

Dinamo je uvijek dobar

– Iz Maksimira nosim lijepe uspomene, a nadam se da ću danas ponijeti još ljepše. Dinamo je dobar protivnik. Ima nekoliko vrlo dobrih igrača. Svake godine nešto proda, ali i dovede neke mlađe igrače iz svoje škole ili kupuje igrače iz drugih hrvatskih klubova. Uvijek imaju dobru momčad. Dinamo ima strastvene navijače, ali na stadionu im tribine nisu toliko blizu terena pa nećete osjećati pritisak. Mislim da će to olakšati prilagodbu naših igrača. Golovi koje sam zabio za Hrvatsku na Maksimiru zauvijek će mi ostati u lijepom sjećanju, a Hajduk i Dinamo veliki su rivali. Dinamo je vrlo dominantan u posljednjih deset godina i zbog toga kao bivši igrač Hajduka nisam baš sretan – rekao je Nikola.

Već sada se nada će se obitelj Vlašić okupiti u Londonu za Božić. Što kaže tata Joško?

– To je neka tradicija koja traje godinama. Dok je Nikola igrao za CSKA, obično smo se za Božić okupljali u Splitu jer je tada bila stanka u ruskom prvenstvu. No u engleskoj ligi nema stanke za praznike i igra se non-stop. Stoga smo odlučili da ćemo svi zajedno doći k njemu u goste. Tog vikenda, 26. prosinca, West Ham igra na svom travnjaku protiv Southamptona pa vjerujem da ćemo biti na tribinama olimpijskog stadiona u Londonu. U Engleskoj se igra non-stop, a taj ritam Nikoli itekako odgovara. Voli da ima što više utakmica u nogama – zaključio je Joško. 

Komentara 1

SO
sohnahoakasaa
16:02 16.09.2021.

Danas nek pobede i još važnije, nek vlašić dobije po gornjoj najinatelaigentnijoj glavi posle raDŽĆine. Baš u Zagrebu i baš od Purgera. Teža bol nepreboljena bu to. Nemreš niš lepo očekivati od pigmejoisprdtka u odnosu na familiju pa gricka stka sitnog zuba nemre ni zagristi. I jedan bu dosta samo dajte zabite.. Petkoviću ne treba veći motiv od Vlašića pa onda nek ZABIJE za pobedu. Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije