Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OSIGURAVA PODRUČJE

U centru Zagreba napadnuti domaći navijači: Letjele boce, krigle i stolci, jedan mladić teško ozlijeđen

Foto: pixsell
1/5
16.09.2021.
u 11:49

Ozlijeđenom 26-godišnjaku liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“ gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen

Dinamo večeras na Maksimiru dočekuje West Ham United na otvaranju grupne faze Europske lige, a na Maksimiru se očekuje uzavrela atmosfera. Prema najavama, trebalo bi biti oko 15 tisuća navijača, od čega oko 2000 gostujućih.

Međutim u srijedu oko 21.25 sati u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu engleski navijači napali su dvojicu hrvatskih državljana. Nakon povišenih tenzija, uslijedila je tučnjava.

PU zagrebačka o svemu je izdala priopćenje:

"Policajci su zadržali četiri državljana Velike Britanije u dobi od 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i s pomoću stolaca, krigli, boca napala dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 26 i 21 godine. U sukobu, s obzirom na to da je 26-godišnjak ozlijeđen, pozvana je hitna medicinska pomoć, dok 21-godišnjak nije imao ozljede. Ozlijeđenom 26-godišnjaku liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba, uz uporabu sredstava prisile izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije u dobi od 25 godina, a uporabili su sredstva prisile i nad dvojicom državljana Velike Britanije u dobi od 35 i 31 godine, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.

Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi. Državljanin Velike Britanije, 31-godišnjak, uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te će shodno tome i događaj biti okvalificiran. Svi privedeni osumnjičeni pod utjecajem su alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje."

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Privedena su i dva domaća navijača.

"U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad, a što je razlog njihova privođenja u službene prostorije na kriminalističko istraživanje", javila je PU Zagrebačka.

Cijeli centar grada osiguran je policajcima koji se brinu da situacija u gradu ostane mirna i sigurna, a da se sva uzbuđenja zadrže u natjecateljskom duhu na sportskom borilištu.
 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Asterix
Asterix
12:49 16.09.2021.

Doći u stranu zemlju u napadati lokalce... potpuni luđaci. Ponekad nedostaje stara milicija... ne bi im više palo na pamet.

Avatar Croatica
Croatica
15:08 16.09.2021.

kad večeras dobiju po lampi, kao od Rusa u Marseju, opet će svi naricat za engleskim zakonom protiv navijača. i plakat, kako su bbb budale bez budućnosti. a što bi trebali radit, u gradu pijani englezi se kurče, i kada dobiju po pički bit će svi na strani krvavih debelih engleza. ovi su se preračunali, ako misle da će u zagrebu biti pošteđeni batina neka se nastave ovako ponašat, iako ovo je izoliran slučaj u kojem je očigledno ekipa napadnutih išla provodit neke svoje mjere bez kontakta s BBB. zato su i dobili po sebi, na engleze i ostale zapadne budale, se ne ide bez organizacije. drugi put će biti pametniji, pa će znat da će puno bolje proć ako budu u skupini jakih mogućnosti, i blistave budućnosti. :)

GA
Gargamel
15:44 16.09.2021.

Sve ih lijepo smjestiti u prdekanu na 6 mjeseci, naplatiti prouzročenu štetu, a nakon toga istjerat iz HR, bez mogućnosti ponovnog dolaska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije