Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj sage

Tata Murić: Da nam Mamić nije prijetio, moj bi sin bio u Dinamu

Zdravko Mamić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
24.07.2014.
u 08:25

Mamić je prvi put izgubio talenta svjetske klase i milijune. S tim se teško miri...

U kući Murićevih u Bednji nazdravlja se – Fifi. Sjajni mladi napadač Robert Murić (18) dobio je spor s Dinamom i kao nova Ajaxova jedanaestica ima pravo igrati službene utakmice za kopljanike. Velika pobjeda Murića i Ajaxa nad Dinamom, ali i birokracijom HNS–a, nadobudnim čuvarima Mamićevih interesa...

– Očekivali smo ovu odluku Fife, uvjereni da smo cijelo vrijeme bili u pravu. Svi naši ugovori s Dinamom bili su pravilno potpisani i ovjereni, nije bilo osnove za poništavanje. No pravda je pobijedila i ne želim se na to više vraćati – kazao nam je Robertov otac Branko Murić.

Prisjele mu pripreme

Je li vam žao što Robert ipak nije zaigrao za Dinamo?

– Naravno da mi je žao, a moglo je i tako biti, bila je to moja želja. Još do 9. prosinca prošle godine mislio sam da ima šanse da ostane. No tada nam je prijetio, izgovorio strašne stvari, nije nam dao uopće da dođemo do riječi i tada smo se zauvijek razišli. Nije ga uspio slomiti ni na pripremama u Turskoj gdje mu je svaki dan dva tjedna punio glavu. Tamo je Robert stvarno puknuo, nije to mogao izdržati – dodao je tata Murić.

Robert se sada može mirno posvetiti obvezama u Ajaxu. Uskoro će debitirati za prvu momčad.

– Nadamo se u Superkupu 3. kolovoza. Ma važno je samo da bude zdrav i da ga ništa više ne opterećuje. On je u sigurnim rukama, a ima i izvanredne ljude koji se brinu o njegovoj karijeri – zaključio je Branko Murić.

Kako odluka Fife da Robert Murić može igrati za Ajax nije službeno objavljena, u Dinamu nisu željeli komentirati cijeli slučaj. Iako su svjesni da će Fifa zacijelo dopustiti Muriću da igra kako se igrača ne bi sputavalo u razvoju. No to je samo privremena odluka, a konačnu će donijeti Fifina komisija za status igrača, čiji je predsjednik Nijemac Theo Zwanziger. Ako je Dinamo bio u pravu i ako je Ajax radio mimo propisa i na silu odveo igrača Dinama, onda će odšteta biti masna, a nizozemski klub kažnjen.

No ako Fifina komisija utvrdi da je Ajax pravilno postupio registriravši Murića, tada će plavi ostati bez odštete.

Najnoviji rasplet slučaja Murić prvi je Mamićev teški poraz u bitkama za spas Dinamovih talenata. Kod Alena Halilovića napravio je sjajan posao, kod Murića glatko izgubio. Iako je stil kojim je nastupio prema Murićima i njegovim zastupnicima bio uličarski (zbog čega je i prijavljen DORH-u), što mu se nikako ne može odobriti, iako je pritiskom na tijela HNS-a preko noći proveo odluku o Murićevoj suspenziji (koju je Fifa sada oborila), njegova grozničava nastojanja da zadrži nadarenoga nogometaša ipak su legitimna.

Opasna prijetnja klubu

Nažalost, Fifin pravilnik dopušta da klub s maloljetnim igračem potpiše ugovor na maksimalno tri godine i nakon toga više nema nikakav mehanizam zadržati ga. Zato je Murićev naprasni odlazak ne samo presedan nego i opasna prijetnja da iz Dinama talenti bez odštete odlaze kao na traci. Jedan od njih upravo strelovito napreduje u prvoj momčadi, mali 17-godišnji genijalac Ante Ćorić.

Reprezentacija na čekanju

Dok se ne riješi pravna zavrzlama i ne stigne pravomoćna presuda, Robert Murić ne može igrati za reprezentaciju pa ga tako izbornik selekcije do 19 godina Zoran Vulić, ne može imati na raspolaganju.

>> Fifa: Robert Murić je igrač Ajaxa!

Ključne riječi

Komentara 50

LU
luanti
08:52 24.07.2014.

svaku omladinsku školu placa grad ili opcina ali ne moze to uci u pametne glave koji sve znaju

VL
vladek
09:08 24.07.2014.

Puno ovakovih TATEKA je uništilo svoju djecu,i danassu propalice kao i njihov tatek

ZO
zoom
09:17 24.07.2014.

dabogda propao kao igrač, on i njegov pohlepni otac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije