Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNI IZBORNICI

Talijanske legende otkrile koja je njihova najveća snaga: 'Hrvatsku treba respektirati, ali Italija može iznenaditi'

75th birthday of Marcelo LIPPI.
Foto: Sven Simon/DPA
1/4
10.06.2024.
u 18:40

"Imam veliku vjeru u ovu momčad i njenog izbornika. Sviđa mi se ova Italija, imam vjeru u mudrost, inteligenciju i sposobnost Spallettija koji je pokazao tu razinu u Napoliju", rekao je Marcelo Lippi

Nogometna reprezentacija Italije će svoj nastup na Europskom prvenstvu otvoriti utakmicom protiv Albanije u subotu (15. lipnja). Nakon nešto lakšeg početka, "Azzurre" čekaju dvije teške utakmice. Najprije će se susresti sa Španjolskom, a o konačnom ishodu skupine odlučit će utakmica s Hrvatskom 24. lipnja. Posljednje dvije prijateljske utakmice nisu prošle idealno za susjednu reprezentaciju. Najprije su protiv Turske igrali bez pobjednika (0:0), a Bosnu i Hercegovine pobijedili su s niskih 1:0 i previše muke u postupku.

Dvojica bivših talijanskih izbornika iskazala su podršku reprezentaciji. Arrigo Sacchi i Marcelo Lippi da talijanska reprezentacija ipak može puno napraviti, a možda čak i obraniti naslov. "Najmirniji sam zbog toga što je tu Spalletti. Vjerujem da je on sjajan trener, sposoban napraviti dobar plan i način igre, i to je pokazao s Napolijem. Ako će ga momci ispravno slijediti, Italija bi nas mogla iznenaditi", rekao je Sacchi za La Gazzettu dello Sport.

VIDEO Ovo može samo Hrvatska! Pogledajte spektakularan prizor s našeg najvišeg nebodera

"Prvo igramo s Albanijom, potom sa Španjolskom i Hrvatskom, reprezentacijama kojima se treba pokazati maksimalan respekt. Protiv njih treba igrati ozbiljno i odlučno. Izbornikov je posao kompliciran, nema previše vremena za pripremu teškog turnira kao što je Euro, ali uvjeren sam da je Spalletti pravi čovjek na pravome mjestu", rekao je Sacchi.

"Imam veliku vjeru u ovu momčad i njenog izbornika. Sviđa mi se ova Italija, imam vjeru u mudrost, inteligenciju i sposobnost Spallettija koji je pokazao tu razinu u Napoliju. Luciano i ja smo veliki prijatelji, znam da me jako poštuje, a osjećaj je uzajaman. Reprezentacija raste, pratit ću sve utakmice s puno entuzijazma", rekao je Lippi koji je Italiju vodio do naslova svjetskog prvaka 2006. godine.

GALERIJA Fantastični prizori u Njemačkoj. Tisuće Hrvata dočekale vatrene

75th birthday of Marcelo LIPPI.
1/38

Komentara 1

SU
Superhero
10:52 11.06.2024.

veliko postovanje imam prema Italiji kao zemlja i narod a pogotovo sto se tice nogometa i uspjeha.. samo nisu nas pobijedili ni kad su bili izmedju najboljih ekipa svijeta, tesko ce sada :) .. ali lopta je okrugla. mnogo se vise bojim spanjolske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije