Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV PODATAK

Talijani oduševljeni Hrvatom, ali jedna stvar ih čudi: To nitko ne može objasniti!

Ante Rebić
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
1/6
18.02.2020.
u 08:36

Nitko ne može objasniti što se dogodilo, piše Gazzetta dello Sport o preporodu Ante Rebića i dodaje da je ove godine zabio pet od deset golova Milana

Hrvatski napadač Ante Rebić bio je sinoć strijelac jedinog pogotka kojim je Milan na svom terenu svladao Torino sa 1:0 u posljednjoj utakmici 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Rebić je utakmicu riješio u 25. minuti kada je s 10-ak metara iskoristio dodavanje Castilleja koji je probio desni bok. Napadač hrvatske reprezentacije igrao je do 88. minute, a ovo mu je peti pogodak ove sezone. Zanimljivo, sve je zabio u posljednjih mjesec dana.

Dan nakon utakmice Rebića su pune talijanske novine. Sportski list Gazzetta dello Sport na prvoj vijesti svoga portala donosi priču o 26-godišnjem Imoćaninu.

Navode da se u Italiju vratio prošlog ljeta i da je sportski direktor Milana Zvone Boban rekao da se radi o "vrlo dobrom igraču". No, Rebić se u početku mučio da bi ove godine eksplodirao. Gazzetta donosi zanimljiv podatak:

"Od početka godine Ante je zabio polovicu svih golova Milana, pet od deset. Plus jedan u kupu. Zabio je dva gola u prvih 26 kola, a onda pet pogodaka u pet kola. Brojke ne govore sve, ali objašnjavaju mnogo toga", navodi Gazzetta i dodaje:

"On je napadač koji je i obrambeni igrač i po borbenosti podsjeća na još jednog velikog Hrvata, Mandžukića. Rebić je naglo sazrio, nakon što se vratio s božićnih praznika. Nitko ne može objasniti što se dogodilo, ali je možda zasluge imala bliskost sa Zlatanom Ibrahimovićem."

Gazzetta je Rebiću dala ocjenu sedam uz epitet igrača utakmice. No, u opisu se navodi i da je pao u drugom dijelu. A Talijani prenose i izjavu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

– Zašto od početka nije igrao ovako? Zato što je igrao na pogrešnoj poziciji. Osim toga, on je igrač koji treba povjerenje i sada je konačno dobio povjerenje suigrača, trenera i navijača – rekao je Dalić.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kamamalosutra
09:07 18.02.2020.

Dali mu da igra. U to.me je cijela mudrost.

Avatar Psychlist
Psychlist
12:02 18.02.2020.

I danas mi je žao Pjace što je otišao u Italiju. Iako je Ante 'izvukao' situaciju i postati će na sreću stožerni Milanov igrač, ipak uvijek sa velikom skepsom gledam na odlaske naših u Italiju. Povijest je pokazala da je daleko najbolja destinacija Njemačka za naše nogometaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije