Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švicarski James Bond zaslužan za uspjeh Elfa

Tajna Löwova uspjeha su profesor i 62 studenta

'Germany\'s Lukas Podolski (R) walks past coach Joachim Loew during a training session in Cape Town July 2, 2010. REUTERS/Ina Fassbender (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)'
'INA FASSBENDER'
28.07.2010.
u 10:32

Urs Siegenthaler (63), koji radi na Sportskom fakultetu u Kölnu, već je pet godina u njemačkoj reprezentaciji zadužen za analizu protivničkih momčadi.

Osim izbornika Joachima Löwa i njegovih igrača, za odličnu igru Elfa na nedavnom SP-u najzaslužniji je Švicarac Urs Siegenthaler (63), profesor na Sportskom fakultetu u Kölnu. On je, naime, već pet godina u njemačkoj reprezentaciji zadužen za analizu suparničkih reprezentacija, a koliko je pedantan u svom poslu potvrđuje i to da ga u reprezentaciji zovu agent 007.

Navodno je baš on najzaslužniji što je Messi bio potpuno nevidljiv u utakmici protiv Elfa, a njemački nogometaši na njemu nisu napravili niti jedan prekršaj.

– Zaustaviti Messija bila mi je najteža zadaća dosad, no uspio sam. Ali ne želim otkriti kako – tajnovit je Švicarac koji se njemačkoj vrsti priključio još 2005. godine na inzistiranje tadašnjeg izbornika Klinsmanna.

Uoči svake utakmice Siegenthaler za njemačke igrače priredi 25-minutni CD s analizom protivnika.

Zanimljivo, u analizama koje više sliče na znanstveni rad, pomažu mu i njegova 62 studenta sa Sveučilišta u Kölnu. Ako Siegenthaler ocjenjuje njihov rad, studenti su neprolaznu ocjenu dobili samo zbog analize Srbije, jer su plavi orlovi Nijemce svladali sa 1:0.

Njegov rad prepoznao je i HSV našeg Mladena Petrića te je s njim potpisao dvogodišnji ugovor.

Zanimljivo, Siegenthaler je imao i solidnu nogometnu karijeru, igrao je za Basel i Young Boys. Uz to je uspio završiti i dva fakulteta, građevinski i fakultet za sportski menadžment.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:52 28.07.2010.

Tajna Löwova uspjeha su profesor i 62 studenta a tajna Bilićeva neuspjeha su 11 prosječnih Engleskih igrača i jedan stari lisac u vidu Andreya Schevchenka..

Avatar cluesblues
cluesblues
11:58 28.07.2010.

pa nisu dopustili ni komentare na flakovo lamentiranje i cendranje o njegovom ocu kao mamicevom dobrocinitelju, i nastavak sistematskoih napada na dinamo na kojima je flak napravil svoju bijednu karijeru...nogomet je (ko i ostatak drustva) pun smeca, kriminalaca i korupcije, ali piskarala su jednako nemoralni likovi koje se moze kupit za dva gemista, i naravno da stite jedni drugima guzice...uglavno, vise nisam siguran ni dali je datum u novinama pravi ili izmisljen...

Avatar cluesblues
cluesblues
12:01 28.07.2010.

a evo, izbrisali su i mog prethodnika s komentarom (dakle ce uskoro i mene) - nema sta prava demokracija i sloboda izrazavanja, za koje se kao zalazu u njihovoj sugavoj udruzi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije