Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR Virtuoz na hrvatskoj klupi nastavio pobjednički niz

Taj bi pobijedio i sa školskom momčadi!

bils-txt.jpg
import
17.06.2008.
u 00:56

Smijao sam se kad sam u ruke dobio postave sat vremena prije utakmice s Poljacima. Runje na vratima, čitava prva momčad na klupi. Je li Uefina administracija pogrešno prepisala s Bilićeva papirića ili je on na Wöethersee došao izgubiti? @linkbox@

Bio sam nesretan jer je napokon protiv Njemačke našao pravu igru, ono što je nedostajalo protiv Moldavije, Mađarske i Austrije. I sada se uoči Poljske, zbog kartona i odmora igrača za četvrtfinale, Bilić toga morao odreći. Kako sam se samo prevario, taj bi pobjednik slavio i da vodi školsku momčad.

Ono što su dečki odigrali u Klagenfurtu nije ni mrvicu lošije od igre "prvotimaca" protiv Njemačke. Igrači koji se zajedno nisu ni tuširali, a kamoli zajedno igrali, funkcionirali su savršeno. Svatko je obavljao svoj "izbornikov naputak" maksimalno odgovorno, bez pogreške. Moralo se isplatiti.

Srna je najduže pljeskao, Poljaci su već izveli loptu nakon Klasnićeva gola, a on nije prestajao. Znao je kroz kolike je patnje Ivan prošao, da je prvi igrač koji je zaigrao nakon transplantacije. Pogodak je bio samo nagrada za trud. Bio je Killer tempirana bomba, prijetio od prve minute, nije se štedio ni u duelima, tek se krajem prvog poluvremena uhvatio za bubreg. Nakon što je primio nagradu za igrača utakmice, pomalo zajedljivo je rekao:

"Vi ste mislili da se ja zajeb...m na pripremama..."

Iako kolege tvrde kako je Petrić odigrao odlično, smatram suprotno, njegova igra nije na razini ostalih. Stiskao je zube u trku, promašivao sa svih strana, gubio lopte i duele u skoku. Nakon svake utakmice isti zaključak - Petrić nije u top-formi. Nije bio sretan kad je svoje mjesto prepustio Kaliniću, no nije za to imao ni razloga. Simpatičan je dečko, volio bih da mu napokon krene.

Ćorluka je samo čekao da netko dođe do njega, da ga predribla. Samo ubacivati i izbijati lopte njemu je dosadno. Pa nek' trči u napad, neka prijeti - ide mu odlično. Pranjić je napokon riješio problem na lijevom boku, prijetio je kao nekoć Roberto Carlos u Seleçau.

Vedran Runje zavrijedio je kutiju najskupljih kubanskih cigara Montecristo i bocu najboljeg viskija. On smije proslaviti, Pletikosa će se ionako vratiti na gol. S balkona neka doda koju i susjedu Hrvoju Vejiću. Samouvjereni mladić odigrao je prvu službenu kod Bilića, a bio uvjerljiviji od Šimića koji čeka stotu "kvrgu".

Tri pobjede u nizu nitko nije mogao ni sanjati u trenutku kada se krajem svibnja navigacija u autu namještala na Bad Tatzmannsdorf. 18 dana nakon već smo toliko navikli na pobjede i dobru igru da protiv Turske ne očekujemo šok, nego peremo rublje za Basel.

Problem ipak postoji. Bilić ima ravnopravne opcije na svim pozicijama. Kako će sad složiti sastav za Tursku? Ne može nikako pogriješiti, jer da se nogomet igra sa 23 igrača, sigurno bi bili europski prvaci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije