Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV GOL

Svi se dive potezu Hajdukova velemajstora, to što je napravio ovog vikenda rijetko se viđa

Na Poljudu sraz Hajduka i Slaven Belupa u 22. kolu SuperSport HNL-a
Zvonimir Barisin/PIXSELL
12.02.2024.
u 15:21

U njegovoj radionici to je uvijek postojalo. Poluvolej u letu, desnom nogom. Ma, neobranjivo

Spektakularan pogodak 36-godišnjega Nikole Kalinića u sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena otključao je koprivničku bravu i otvorio bijelima put prema pobjedi. Zasluženoj, budući da su doista dominirali i – u okviru svojih mogućnosti – stiskali i uporno opsjedali obranu Slavena Belupa, a zasluženo i stoga što je Slaven Belupo na Poljudu nastupio bunkeraški, gotovo bez ikakvih napadačkih primisli. Kada netko nastupi s takvim ziheraškim opredjeljenjem, parkiranim autobusom u svome šesnaestercu, taj je obično osuđen na poraz.

U njega je farmaceute gurnuo potez kakav se rijetko viđa na našim stadionima, ali u majstorskoj radionici Nikole Kalinića on je oduvijek postojao: poluvolej u letu, desnom nogom – neobranjivo! Taj je potez izazvao oduševljenje splitske publike, a naravno i strijelca za čije su samopouzdanje ovakvi potezi dragocjeni. Probudi li se i razgoropadi li Kalinić u nadolazećim tjednima, upravo će on biti najznačajnije Hajdukovo pojačanje ovoga proljeća.

Hajduk se, kao i obično, do ovoga Nikolina trenutka genijalnosti opet mučio u napadačkom smislu, i nije napravio izrazitu gol-šansu. Tek po jedan šut Sahitija (ravno u golmana) i Kalika (pokraj gola) bili su najupečatljivije prijetnje, s tim da je najaktivniji pokretač Hajdukove ofenzive bio Josip Brekalo.

Na Poljudu sraz Hajduka i Slaven Belupa u 22. kolu SuperSport HNL-a
1/13

Tri Sahitijeve asistencije

Zanimljivo, Hajdukovi igrači već su nakon završetka prvoga poluvremena bili u tunelu koji vodi prema svlačionicama kada ih je Torcida pozvala da se vrate na teren, što su hajdukovci naravno poslušali. Na sjevernoj tribini tada je podignut transparent na kojemu je pisalo: "Stisni šake, stisni zube, budi šta jesi, pokaži šta znaš!" a Torcida je zagrmjela: "Samo jednu želju imam, moj živote ludi..."

Brekalova profinjenost i lucidnost, za kojom vapi Hajdukova igra, došla je do izražaja u 48. minuti. Tada mu je Sahiti fino asistirao, a Brekalo se namjestio na desnu nogu i neobranjivo pogodio za 2:0. Bio je ovo prvi Brekalov pogodak za Hajduk, ali i prvijenac u SuperSport HNL-u, budući da je za Dinamo bio strijelac samo u Hrvatskom kupu.

Nedugo nakon Brekalova, stigao je pogodak i – Anthonyja Kalika. U tim trenucima potpuno se bila raspala obrana gostiju, opet ju je raspolovio izvanredan pas Emira Sahitija, a onda se strijelac Kalik praktički ušetao s loptom u mrežu. Tako je u 51. minuti ova priča praktički bila zaključena blitz-kriegom Hajduka tek što se lopta bilo zakotrljala s centra u drugome poluvremenu.

Hajduk je s ovih 3:0 prekinuo post od četiri utakmice zaredom u Hrvatskoj ligi bez pobjede te na obećavajućoj poziciji dočekuje svoj 113. rođendan (13. veljače). Istodobno, Hajdukov trener Mislav Karoglan u 11. je nastupu u prvenstvu u ovoj sezoni nadmašio bodovni učinak Ivana Leke u isto toliko nastupa: Karoglan 24 boda, Leko 21. I bude li Hajduk doista u svibnju slavio naslov prvaka, jednu medalju trebao bi sačuvati i za svoga bivšega trenera. Ipak je Ivan Leko dva puta pobijedio Dinamo.

Najuvjerljivija pobjeda

U 67. minuti Hajduk je došao i do četvrtoga pogotka u ovoj utakmici, što znači da mu je ovo najuvjerljivija pobjeda ove sezone u prvenstvu. Ponovno je – treći put – briljantni Sahiti bio dodavač, a strijelac 22-godišnji bosanskohercegovački napadač Filip Čuić, kojemu je ovo također bio prvijenac u bijelome dresu. Do kraja utakmice Filip Uremović na očit je način isprovocirao žuti karton, treći naravno, te se tako očistio kartona uoči gostovanja kod bezopasnoga Rudeša.

Ključne riječi

Komentara 3

BE
bezvrijedanyugodinar
15:40 12.02.2024.

Ti hajdukovi (livaja,kalinić i brekalo) "velemajstori" nisu mogli igrati ,već su bili rezerve u prosječnim europskim klubovima, a sad su veliki velemajsori protiv slavena 🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije