Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svetislav Pešić:

Čudi me neuspjeh Hrvata, Peras je među najboljima u Europi

Svetislav Pešić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
30.09.2015.
u 17:45

'Ne ovisi sve o treneru, igrači za svoju zemlju moraju dati sve od sebe.'

Košarkaški Pep Guardiola, trener Bayerna iz Münchena Svetislav Pešić (66), pun dojmova otišao je iz Zadra, gdje je uz domaćina igralo pet euroligaša na turniru ZDBT 2015.

Zadrani su organizirali najjači turnir šest momčadi u Europi, sve je bilo na najvišem nivou. Od hotela do svlačionice sretao sam samo sretna lica košarkaša. Hvala Zadranima što su se potrudili da se lijepo osjećamo – kazao je Novosađanin Pešić, slavni trener koji je Tonija Kukoča, Dinu Rađu i Vladu Divca odveo do zlata na juniorskom SP-u 1987.

Zanimljivo je da je Jan Jagla, koji se oženio Pešićevom kćeri Ivanom, donedavno igrao u njegovu Bayernu, a Pešićev sin Marko, bivši njemački reprezentativac, danas je ocu u Bayernu šef! I svi su vezani uza – Zadar.

– Sa Zadrom sam posebno vezan, ljetujem na Silbi, kavu pijem u zadarskom "Brazilu", družim se s obitelji Kelečević. Uvijek sam veseo kad sam ovdje.

Kako komentirate nedavni debakl Hrvatske na Eurobasketu u Lilleu?

– Šteta, Velimir Perasović je vrhunski trener, jedan od najboljih u Europi, kao i Jasmin Repeša. I ne ovisi sve o treneru, igrači za svoju zemlju moraju dati sve od sebe. Po talentu je Hrvatska jedna od najjačih momčadi Europe, ali dug je put od toga da se od potencijala stvori medalja. Zašto ti dečki to nisu uspjeli, to i mene zanima. Žao mi je zbog toga – kaže jedan od najuspješnijih trenera Starog kontinenta, koji je osvajao titule kao igrač Bosne i Partizana, a vodio reprezentaciju Njemačke, zatim Barcelonu, Albu, Lottomaticu, moskovski Dinamo, Valenciju...

Fenerbahçe je pobijedio Bayern (76:55) i obranio naslov, dok je treće mjesto osvojio Olympiakos pobijedivši Darüşafaku Doğuş (61:57). Za peto mjesto, domaćina Zadar pobijedila je C. zvezda (68:57). Organizatori dogodine najavljuju jaču konkurenciju.

– Samo da Zadar malo ojača – kaže Pešić.

Finale je prenošen izravno na turskim i njemačkim TV postajama, te preko Sportkluba u zemljama u regiji, a utakmice Olympiakosa i u Grčkoj. Samo je iz Turske na turniru bilo 15 novinara.

>> Aco Petrović: Ponovno ćete gledati jaku, moćnu Cibonu

Komentara 1

TA
talican
18:19 30.09.2015.

hmmmm... cudi me kako ste naveli da je pesic vodio divca, radju i kukoca do juniorskog zlata 1987. i kako je trenirao raznorazne timove i zemlje ali ne navedoste medju njima i srbiju (tada jugoslaviju 2002) a to mu je je ujedno i najveci trenerski uspjeh, zlato sa SPa u indijanapolisu a usput je izbacen i drim tim (prvi put i istoriji) na njihovom terenu u QF.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije