Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

Švedske skijašice spasile život 60-godišnjem muškarcu

skijanje
Foto: DPA/Pixsell
25.01.2019.
u 15:46

"Bilo je ludo, borile smo se da ga održimo u životu. Minute su prolazile jako sporo," kazala je 22-godišnja Hornblad za švedsku tv kuću SVT.

Švedske skijašice Lisa Hornblad (22), Lin Ivarsson (23) i Helena Rapaport (24), koje su u petak nastupile na treningu spusta u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, spasile su život jednom od organizatora utrke koji je u gondoli doživio srčani udar.

Mlade švedske skijašice bile su u gondoli kada se pored njih srušio 60-godišnji Nijemac. 

Lisa Hornblad je prva priskočila u pomoć dajući nesretnom muškarcu masažu srca. Pomagala joj je Helena Rapaport, dok je Lin Ivarsson uz pomoć mobitela pozvala pomoć.

"Bilo je ludo, borile smo se da ga održimo u životu. Minute su prolazile jako sporo," kazala je 22-godišnja Hornblad za švedsku tv kuću SVT.

Kada je žičara stigla na vrh, liječnik austrijske reprezentacije je preuzeo brigu do dolaska spasilačkog helikoptera. Lokalna bolnica izvijestila je kasnije da je čovjek preživio.

"Presretne smo što je sve dobro završilo," dodala je Hornblad.

>> Pogledajte kako Ivica Kostelić svira gitaru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije