Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNO RAZDOBLJE

Švedska skijašica (27) dobila je trovanje krvi poslije sedme operacije. Strahuje od amputacije noge

Instagram
18.05.2023.
u 19:08

Mlada Lisa Hornblad prošla je pravi pakao s ozljedama koljena

Lisa Hörnblad, natjecateljice u skijaškom trčanju iz Švedske prolazi kroz jako loše životno razdoblje. Od kolovoza 2019. godine, 27-godišnjakinja je čak sedam puta morala u operacijsku salu zbog teške ozljede koljena, a onda je krajem prošle godine uslijedio šok kada je nakon posljednje operacije dobila trovanje krvi i sada se boji da će joj noga morati biti amputirana.

Šveđanka je bila na aerodromu na putu za trening kamp kada je iznenada dobila visoku temperaturu i nije mogla pomaknuti nogu. Nakon toga dijagnosticirana joj je sepsa, zbog koje je ponovo morala 'pod nož'. To je bila najgora stvar koju je doživjela u životu.

- Nakon trovanja krvi, koljeno je bilo u katastrofalnom stanju. Pokušala sam skijati, ali osjećala sam jake bolove - kaže Hörnblad za švedski medij SVT. Hörnblad je čak razmišljala o kraju svoje karijere.

- Trudim se razmišljati pozitivno i raditi ono što mogu. Međutim, stvari ne idu uvijek po planu.

GALERIJA Florentino Perez presjekao poslije debakla. Poznata je sudbina Luke Modrića

1/7

Iza nje su dramatični tjedni i mjeseci, a bol je bivala sve jača. 

- Bila sam u neopisivim bolovima.  Mislila sam da će mi amputirati nogu, osjećala sam se kao da će eksplodirati - rekla je nesretna Šveđanka.

- Sepsa se toliko pogoršala i bol je jača nego ikad. Jako sam tužna i čini mi se da se ovaj pakao nikada neće završiti.

VEZANI ČLANCI:

Ali, jedan tretman i dalje daje nadu Hörnblad, a to je PRP terapija. Liječnici uzimaju krv, obogaćuju je trombocitima i zatim je ubrizgaju natrag u koljeno. Skijašica se nada kako će to uspjeti, te da će izbjeći najgori scenarij.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije