Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redovni Sabor HKS-a

Sve reprezentacije u 2017. stajat će HKS 10,3 milijuna kuna

Željko Jerkov
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
18.12.2016.
u 00:15

Dopredsjednik HOO-a Željko Jerkov, i sam bivši košarkaš, kazao je da mu nije drago što sjednici Sabora nije nazočio predsjednik Stojko Vranković

U odsustvu Stojka Vrankovića, predsjednika s američkom adresom stanovanja, ali pod vještim ravnanjem dopredsjednika Nikole Rukavine, održan je redovni godišnji Sabor Hrvatskog košarkaškog saveza. Na njemu su usvojene izmjene i dopune Statuta i poslovnika Saveza, ali i financijski plan za 2017., isti onaj kojeg je osporio Cedevitin predsjednik Mladen Veber koji je zbog toga i istupio iz Upravnog odbora HKS-a. 

Štoviše, taj je financijski plan usvojen sa samo jednim glasom protiv, a to je bio onaj Cedevitina direktora Davora Užbinca koji je i jedini bio glas "protiv" kod izglasavanja razrješenja Mladena Vebera iz Upravnog odbora.

Još sam dvije nazočne osobe nečemu su se usprotivile na ovom Saboru koji je trajao nešto duže od jedne košarkaške utakmice, točnije jedno nogometno poluvrijeme (45 minuta). 

- Nije mi drago što ovdje danas s vama nije vaš predsjednik jer Savez treba raditi puno. Znano je da HKS ima financijskih i organizacijskih problema i to je nešto što ne može čekati - zaključio je bivši košarkaški reprezentativac Željko Jerkov, u ovoj prilici gostujući dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

- Nije HKS pčelarska zadruga pa da na sjednicama svog Sabora nema državni stijeg, amblem Saveza, da se ne intonira himna, da se govornici ne predstavljaju, a sve to trebao bi biti uobičajeni obrazac ponašanja - požalio se dopredsjednik Košarkaškog saveza Varaždinske županije Petar Erceg. 

No, na ono što je isčitao Branko Sikirić, voditelj odjela za financije, kroz raspravu se nitko nije žalio. A on je prezentirao plan prihoda od 19,291.543 kuna i plan rashoda od 19,272.882 kuna. Najveća svota među rashodima jest ona na nacionalne selekcije na koje će se potrošiti 10,3 milijuna kuna jer će, košarkaši i košarkašice svih uzrasta, na pripremama i natjecanjima provesti ukupno 600 dana. Na plaće 16 zaposlenika otići će pak 2,5 milijuna kuna, a na troškove natjecanja 3,1 milijun kuna. 

Na Saboru je spomenuto i da su u tijeku i dva sudska spora od kojih je onaj s Zagrebačkim Holdingom težak dva milijuna kuna, a onaj s otpuštenim stručnim tajnikom Borisom Jakimenkom mogao bi Savez, s kamatama, stajati još dodatnih milijun kuna. Doduše, Jakimenko je zasad dobio samo prvostupanjsku presudu, pa još uvijek tinja nada nada da tog troška u tom obliku neće biti. 

Pred HKS-om je i isplata preko 800 tisuća kuna jednoj tvrtki koja se bavi "cateringom", što je također trošak vezan uz organizaciju Eurobasketa 2015. Na tu temu, skupštinarima je prezentirano da je s vjerovnikom došlo do nagodbe o isplati u četiri rate na dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije