Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novine u četvrtak

Sve o Ćiri pročitajte u specijalnom izdanju Večernjeg lista na 32 stranice

Foto: Vecernji list
1/4
08.02.2023.
u 19:11

Sve o Ćirinu životu: od odrastanja u Travniku, Dinamova proljeća 1982., bronce u Francuskoj 1998., do izgubljene bitke protiv karcinoma // Ćirina sestra Jozefina: Bili smo nedavno skupa, jeo je sutliju, zajedno smo plakali // Zlatko Dalić: Ćiro mi je bio inspiracija, štitio me kao kišobran // Dražen Klarić: Iza tisuću njegovih lica krio se dobar, topao i nježan čovjek // Marijan Kustić: Bio je jedinstven, avangardan, a pritom silno šarmantan i zabavan // Nepoznati Ćiro: Okretni plesač, skijaški junak, nadareni centarfor...

Od trenera svih trenera, neponovljivog Miroslava Ćire Blaževića, Večernji list oprostio se specijalnim izdanjem na 32 stranice. U printanom izdanju u četvrtak, 9. veljače, pročitajte sve o životu legendarnog Ćire, o trenerskim uspjesima, o njegovoj manje poznatoj igračkoj karijeri, o tome kako ga je slušao i Tuđman, što je sve morao raditi kako bi trenerski, ali i egzistencijalno preživio u počecima karijere...

Donosimo vam i brojne anegdote iz Ćirina odrastanja u Travniku, priče iz Dinamova proljeća 1982. godine, podsjetite se kako nas je trener svih trenera vodio do bronce u Francuskoj 1998. godine, a saznat ćete i nepoznate dijelove s početka njegove trenerske karijere u Švicarskoj, kada je doslovno preživljavao s malim primanjima. Zlatko Dalić ispričao nam je sve o odnosu s Ćirom i kakav je nemjerljiv utjecaj imao na njega,  a o Ćiri su nam pričali i njegovi bivši "sinovi", članovi generacije brončanih.

 

Razgovarali smo i sa sestrom Jozefinom, koja nam je rekla: "Bili smo nedavno skupa, jeo je sutliju, zajedno smo plakali".

Donosimo kao je Ćiro dobio prvu bitku protiv karcinoma,a onda nažalost izgubio ovu drugu.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić o svom dugogodišnjem prijatelju Ćiri je nasipao: "Iza tisuću njegovih lica krio se dobar, topao i nježan čovjek", a prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić je poručio: "Bio je jedinstven, avangardan, a pritom silno šarmantan i zabavan. Nikad ga nećemo zaboraviti".

Donosimo još puno manje poznatih detalja iz njegova života: bio je okretni plesač, skijaški junak, nadareni centarfor... Sve o Ćiri čitajte u specijalnom izda nju na 32 stranice u printanom izdanju, ali i na svim drugim platformama Večernjeg lista.

 

 


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije