Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA ZA LIVAKOVIĆA

Sve je dogovoreno: Dinamo za četiri milijuna eura dovodi vratara i lijevog beka

Ivan Nevistić
HNK Rijeka
22.01.2021.
u 17:11

Nagađa se da će Dinamo za ovaj dvojac mladih igrača, jer Nevistiću su tek 22 godine, a Štefulju 21, platiti oko četiri milijuna eura, a put Rujevice poslat će nekoliko mladih igrača

Dosad nije bilo spektakularno, ni velikih odlazaka iz kluba ni velikih dolazaka u Dinamo. Nije bilo ni posebno velikih najava, osim priče da bi vratar Rijeke Ivan Nevistić i lijevi bek Daniel Štefulj trebali potpisati za plave. Taj se dan primaknuo, svakog časa očekuje se potpis njih dvojice za maksimirski klub. Između dva kluba sve je više-manje dogovoreno.

Rijeci četiri milijuna eura

Nagađa se da će Dinamo za ovaj dvojac mladih igrača, jer Nevistiću su tek 22 godine, a Štefulju 21, platiti oko četiri milijuna eura, a put Rujevice poslat će nekoliko mladih igrača. Tamo se već preselio mladi bek Roko Jurišić, a na ljeto će se vidjeti tko će još Maksimir zamijeniti Rujevicom. Jer, ni Nevistić i Štefulj neće se odmah preseliti u Dinamo, nego tek na ljeto. Kao igrači plavih do ljeta će biti na posudbi kod trenera Simona Rožmana. Dinamo sada ima Dominika Livakovića na vratima, Zagorca i Josipovića u pričuvi, na lijevom beku ima Leovca i Gvardiola. No zna se da Livaković lako može otići na ljeto jer za reprezentativnu jedinicu ima zanimanja već dugo, a Gvardiol je ionako igrač Leipziga koji će se u Bundesligu i fizički preseliti na ljeto.

Plavi će tada vidjeti koji bi mladi igrači mogli put Rijeke, a i Rijeka mora podcrtati svoj kadar i vidjeti za koje pozicije treba igrače, kakav će biti status Kulenovića i Menala koji su već na posudbi u njihovu kadru. U ovom trenutku Dinamu ne trebaju pojačanja, ali Nevistić i Štefulj dobra su, iako ne jeftina investicija za sljedeće sezone. U napadačkom redu, osim Petkovića i Gavranovića koji su središnji napadači, plavi bi mogli posegnuti za ponekom prinovom. Bugarski mediji tvrde da je blizu dogovor Levskog iz Sofije i Dinama oko transfera 22-godišnjeg Nigela Robertha, igrača koji je prošao mlađe selekcije nizozemske reprezentacije, nogometnu školu Feyenoorda. Ove je sezone upisao 13 nastupa za Levski, postigao dva pogotka uz tri asistencije.

Sigurno je međutim da se u Dinamo vraća Antonio Marin, jedan od najboljih mladih igrača plavih kojeg je i Uefa označila kao jednog od najperspektivnijih, briljirao je u Ligi prvaka mladih. Ovaj 20-godišnjak otišao je 1. listopada na posudbu u Monzu, no u talijanskom drugoligašu prilike su mu davane na kapaljku, odigrao je tek jednu cijelu utakmicu, i to u kupu, dok je u prvenstvu skupio mršavih 85 minuta. Zaključio je da tamo neće igrati ni na proljeće pa se odlučio vratiti kući, u Dinamo. Već je jučer spakirao stvari i danas bi trebao biti u Zagrebu.

Antonio Marin na Rujevicu?

Sad je na Dinamu, odnosno sportskom direktoru i treneru Zoranu Mamiću odluka hoće li Marina zadržati u svom jatu i davati mu prilike u većoj mjeri nego prije odlaska u Monzu (odigrao je samo susret u kupu s Ferdinandovcem i tri utakmice za drugu momčad), ili će u dogovoru s njim i menadžerom Miroslavom Bičanićem potražiti klub za posudbu u kojem će igrati.

Kad smo već spominjali ‘trampe’, možda bi Marin mogao u Rijeku, no to su zasad samo nagađanja. Iako je već igrao za dva kluba, zbog privremenih protupandemijskih mjera (Marin je i sam prebolio koronu u Monzi), ima pravo igrati i za treći klub u istoj sezoni.

Ključne riječi

Komentara 9

SV
svitilnik
18:12 22.01.2021.

Krivo. Pogledajte tablicu. Ako Rijeka uđe u Europu ili bude prvak, za što imaju sve preduvijete, s dobrim igrama Nevistića i Štefulja mladići će skupa vrijediti više od 4 milijuna. Dinamo ih kupuje za manje novaca nego vrijede. Čestitke dinamovim pregovoračima, a Mišković se već odrekao naslova prvaka Hrvatske

BL
bluescreen
19:19 22.01.2021.

Vraćaj Menala.

DU
Deleted user
19:37 22.01.2021.

Malo mi žao Zagorca jer isprva je Livaković bio zamjena Zagorcu a ako kupe Nevistića ne kupuju ga da sjedi na klupi tako da se ne ponovi vječita rezerva Miralem Ibrahimović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije