Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORILE SEZONU

Sve iz ljubavi prema sportu: Ženska ragbi reprezentacija okuplja majke, manekenke i studentice

Zagreb: Europsko prvenstvo u ragbiju 7, divizija B, žene, Hrvatska - Malta
Jurica Galoic/PIXSELL
18.12.2023.
u 08:00

Naše ragbijašice sudjeluju u natjecanjima ragbija 7, olimpijske inačice tog sporta, u kojoj je u ekipi 12 igračica, ali igraju i ‘veliki ragbi’, ako ih se dovoljno sakupi

Hrvatske su ragbijašice godinu završile na najljepši način – pobjedom reprezentacije u Sinju protiv Bugarske (37:5). Naše ragbijašice sudjeluju u natjecanjima ragbija 7, olimpijske inačice tog sporta, u kojoj je u ekipi 12 igračica, ali za “veliki ragbi”, gdje je za utakmicu potrebno barem 20 igračica, teško se okupe i još teže nađu protivnice.

– Problem nam je brojnost i zato nam je puno značilo sad kad smo se okupile, odradile mini pripreme u Sinju i odigrale utakmicu protiv Bugarske. Bilo nas je 20, a inače seniorskih igračica u Hrvatskoj imamo 30-ak, najviše u Nadi i Zagrebu. Problem nam je juniorska kategorija. Seniorke imamo, ima i nešto djevojčica do 14 godina koje još smiju igrati s dječacima, ali problem je jer kad se netko navuče na ragbi kao dijete, žrtvovat će se i ostati lakše nego netko tko tek počne igrati s 20 godina, ima posao, obitelj – rekla je Tihana Žaja, tim menadžerica reprezentacije.

GALERIJA Dinamo i Hajduk bez pogodaka na Maksimiru! VAR poništio gol Dinama

Zagreb: Europsko prvenstvo u ragbiju 7, divizija B, žene, Hrvatska - Malta
1/50

Ragbi je amaterski sport i sve ga djevojke igraju iz ljubavi.

– U reprezentaciji imamo i jednu majku, Dubravku Kovač iz Nade, koja se vratila igrati nakon poroda. Ona je ujedno i profesorica fizike u školi. Imamo studentice, kineziologinje, jedna je djevojka završila kamenoklesarsku školu, jedna se bavi modelingom...

VEZANI ČLANCI:

I izbornica je žena.

– Reprezentaciju vodi Petra Drušković, inače i međunarodna sutkinja, ali ekipe Zagreba i Nade treniraju muškarci. Mlađe uzraste treniramo Patricija Pribeg, Nika Dedić, ja... neke su djevojke sutkinje, nekoliko nas se prijavilo na tečaj za delegata, tako da se uključujemo. I sve te djevojke jako se trude i žrtvuju vrijeme za sebe i obitelji kako bi ostvarile što vole. Volimo ragbi, a posebna nam je čast igrati za reprezentaciju. Jako nam je važna podrška muških kolega i cijele javnosti – zaključila je Tihana Žaja.

VIDEO Torcida bakljadom i pirotehnikom prekinula utakmicu protiv Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije