Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR NOVINARA VL

Potpisi za gradnju Maksimira su bacanje pijeska u oči!

Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir u koji  bi se trebalo useliti 3000 studenata
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/20
20.02.2024.
u 22:12

Ovo potpisivanje ugovora između grada, crkve i vlade oko zemljišta na parcele oko stadiona je samo nužni folklor kojeg je doista trebalo obaviti nakon dva i pol mjeseca dogovora, ali zapravo ne znači nikakav pomak

Pompozno se najavljuje kako će srijeda za Dinamo i grad Zagreb biti veliki i važan dan, potpisat će se prvi važan ugovor kako bi se krenulo u gradnju Maksimira. Dajte ljudi, to je sve priča za malu djecu. U redu je da se dogovoreno između Vlade RH, grada Zagreba i crkve treba i služeno potpisati. Naime, dogovoreno je da će crkva dati svoj posjed na Sveticama gradu u svrhu gradnje stadiona, da će crkva dobiti deset lokacija za gradnju svojih objekata u gradu. I sad će to biti potpisano.

Eto, čudo jedno, nakon dva i pol mjeseca će biti potpisano ono što je dogovoreno. I sve to baš nema nikakve veze s brzinskim rješenjem gradnje novog stadiona u Maksimiru. To je samo jedan koračić prema tome, ali toliko mizeran da potpisnik ovih redaka kojem je 58 godina prije mirovine neće biti na tom novom stadionu i s njega aktivno izvještavati.

GALERIJA Maksimir je ostavio svoj trag na brojnim životima! Pogledajte neke trenutke s kultnog stadiona

Zagreb: Zgrada podno sjeverne tribine stadiona Maksimir u koji  bi se trebalo useliti 3000 studenata
1/20

Dakle, pustimo na stranu to potpisivanje u srijedu koje formalizira dogovoreno prije dva i pol mjeseca. Za 'prvu lopatu' u Maksimiru trebaju dvije važne stvari, prva je stadion u Kranjčevićevoj, a druga je raspisivanje idejnog rješenja za Maksimir.

Kad je o Kranjčevićevoj riječ, tamo se kao krenulo s rekonstrukcijom na papiru, ali je zapelo. Netransparentno se krenulo u rekonstrukciju da bi se izbjeglo dodatnu, inače nužnu, papirologiju. No, stigle su žalbe i sad se čeka, koliko znamo bit će ih još. Tako da ni tamo nema 'prve lopate', a dok se Kranjčevićeva ne završi, nema ni starta u Maksimiru. A Kranjčevićeva, vjerujete, neće krenuti prije izbora jer je to vrući krumpirić.

VEZANI ČLANCI:

Uz to, početak nečega u Maksimiru nije ni za očekivati tako skoro. Još ni u primisli nije raspisivanje natječaja za nekakvo arhitektonsko rješenje, pa očekujte žalbe nakon nečije pobjede, pa kad i to prođe, bit će natječaj za one koji bi radove trebali obaviti, pa će i tu biti žalbi.

U svakom slučaju, novi Maksimir nećemo vidjeti tako skoro, ako novu Kranjčevićevu vidimo za dvoje godine, bit će to veliki korak, a tek onda može krenuti nešto ozbiljnije u Maksimiru. Ako se nađu investitori.  A ovo potpisivanje ugovora između grada, crkve i vlade oko zemljišta na parcele oko stadiona je samo nužni folklor kojeg je doista trebalo obaviti nakon dva i pol mjeseca dogovora, ali zapravo ne znači nikakav pomak.

VIDEO Velimir Zajec, kandidat za novog predsjednika Dinama za Večernji list: Klubu ću vratiti identitet, a želim i Zvonu Bobana!

Komentara 13

JO
JovanC
01:31 21.02.2024.

Mamic je rekao na presici u Medjugorju, ljudi nista od stadiona. Na zalost taj covjek bio on lopov ili ne, u nogomet i sve vezano uz njega, se razumije. Njegova prodaja i odabir igraca su doveli klub u financijsko blagostanje,, gledala se luga prvaka na Maksimiru, cak i pobjedjivalo europske velikane....vjerojatno se Mamic okoristio u tome. Skruseno priznam, i ja bi. A sad klub vodi predsjednik jednako orunuo kao i stadion, klub gubi u dvije utakmice 5 bodova od lokomotive, Rijeka i Hajduk igraju bolji nogomet i pune stadion na svojim utakmicama. To je danasnja realnost.

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
07:10 21.02.2024.

Pa zar nije Zdravko Mamić na preslici prije pola godine rekao isto što je ovaj novinar sada napisao!

EJ
ejStef
00:41 21.02.2024.

Što sad, malo reklame politici pred izbore, malo podrške ovoj katastrofalnoj upravi DInama, opet pred još jednu skupštinu... Ovime svim od stadiona i dalje ništa, a niti na skupštini se neće dogoditi ništa bitno. Niti jedna opcija ne donosi novce i financijski plan, što je temelj, a niti struka baš nije zastupljena, samo puno reklame... Dinamo je i dalje drastično degradiran i ne vidi se neko rješenje, prvenstvo je očito izgubljeno, što samo znači daljnje kresanje budžeta i daljnje propadanje kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije