Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKTIĆKI MANEVRI

Josip Šutalo je prva opcija za nasljednika Dejana Lovrena. Jednim potezom će zacementirati status

Split: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/21
23.02.2023.
u 15:01

Izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju ima nekoliko opcija, najizglednija je ona da će Gvadiolu pridružiti Dinamovog stopera Josipa Šutala, a na raspolaganju su još Erlić i Vida

Oproštajem Dejana Lovrena otvara se prostor za neke nove taktičke manevre izbornika Zlatka Dalića. No, već je i u zadnjih nekoliko mjeseci postalo jasno u kojem će smjeru krenuti ta priča. Ako krenemo od pretpostavke da je Joško Gvardiol zapravo najsigurnija varijanta u zadnjoj liniji naše reprezentacije, kao druga najvjerojatnija opcija nudi se Josip Šutalo. Sjajan Dinamov stoper već je u nekoliko utakmica u dresu reprezentacije pokazao da je igrač na kojeg će se u budućnosti računati.

Njegov status mogao bi se 'zabetonirati' ako dođe do Šutalova transfera o kojem se već neko vrijeme priča. Dinamov stoper spominje se kao opcija za neke od ozbiljnih europskih klubova Lige petice. Do sada je najbliži bio Red Bull Leipzigu, iako se zadnjih mjeseci spominjala i Sevilla u kojoj je Šutalo umalo završio.

22.09.2022., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga Nacija, Liga A, skupina 1, 5. kolo, Hrvatska - Danska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ključan će biti Šutalov prijelaz na najvišu europsku razinu, zato će biti jako važno pogoditi s odabirom kluba i lige. Šutalo je već izrazio želju da bi u Španjolsku, no tamo malo klubova može platiti dvadesetak i više milijuna eura, naravno, ako ne računamo madridski Real, Barcelonu ili Atletico Madrid. Realnija je opcija već spomenuti Leipzig ili neki od engleskih klubova koji trenutačno u Europi imaju najveću kupovnu moć. Tandem Gvardiol-Šutalo najčešće je spominjana stoperska varijanta i sigurno je to ideja koja intrigira i izbornika Dalića.

Također, važno će biti pratiti formu Martina Erlića koji se igrama u talijanskoj Seriji A nametnuo Zlatku Daliću. Naravno, za Erlića će također biti važan kontinuitet, u protivnom će Dalić morati posegnuti i za nekim drugim rješenjima. U kadru je i Domagoj Vida, no njemu su već 33 godine i Dalić će sigurno raditi na pomlađivanju momčadi i širenju rostera kao B opciju za dvojac Gvardiol - Šutalo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije