Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM S DOPINGOM

Suspendiran bivši pobjednik londonskog maratona

Doping/Ilustracija
Foto: Friso Gentsch/DPA/Pixsell
1/2
15.04.2020.
u 07:46

Najveći uspjeh Wanjiru je ostvario 2017. godine pobijedivši na londonskom maratonu. Godinu dana ranije slavio je i u Amsterdamu

Pobjednik londonskog maratona 2017. godine Kenijac Daniel Wanjiru (27) suspendiran je zbog sumnje u uzimanje nedozvoljenih stimulansa.

Jedinica za integritet atletike (AIU) na službenoj je web stranici objavila kako je protiv Wanjirua podignuta optužnica za "upotrebu zabranjene tvari / metode".

Prema anti-doping pravilima, 27-godišnji Kenijac ne smije sudjelovati na natjecanjima dok se ne održi saslušanje.

Najveći uspjeh Wanjiru je ostvario 2017. godine pobijedivši na londonskom maratonu. Godinu dana ranije slavio je i u Amsterdamu.

Prije samo tjedan dana kenijski maratonac Vincent Kipsegechi Yator (30) suspendiran je na četiri godine zbog pozitivnog dopinškog nalaza.

Yator je pao na dopinškoj kontroli nakon Gold Coast maratona u srpnju prošle godine kada je otkriveno da je uzimao prednizon, prednizolon i metabolite testosterona, koji su zabranjeni.

Prošle godine na četiri godine su suspendirani i Asbel Kiprop, Cyrus Rutto i Abraham Kiptum.

U posljednjih pet godina zbog kršenja antidoping pravila sankcionirano je oko 60 kenijskih sportaša.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije