Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'skrivaju istinu'

Susjedski mediji: 'Hajduk je falsificirao povijest. Poznati Srbi osnovali su splitski klub'

Hajduk je na Poljudu pobijedio Slaven Belupo 5-1 nakon što su gosti vodili na poluvremenu
Marko Lukunic/PIXSELL
13.02.2023.
u 12:48

Portali iz Srbije opet imaju svoje teorije, sada su iznijeli jednu o osnutku bijelih koji danas slave rođendan

Hrvatski nogometni velikan Hajduk danas slavi svoj 112. rođendan, ponos je Splita i Dalmacije, ali u zadnjih nekoliko sezona nemaju zapaženih rezultata. Srpski mediji tvrde kako su iz Hajduka falsificirali povijesti, te da su hajduci bili poznati Srbi u Dalmaciji koji su osnovali Hajduka 1911. godine. 

Hajduk su inače, u Pragu osnovali studenti, ali ako pitate naše susjede koji vole pisati sve i svašta, klub su osnovali Srbi iz Dalmacije.

- Desetljećima traje sramotno ponašanje splitskog kluba koji vrijeđaju Srbe i tako brišu svoju povijest i korijene. Samo ime kluba Hajduk dosta govori o porijeklu. Naime, hajduci po Dalmaciji i Istri su bili poznati Srbi koji se spominju i u narodnim srpskim knjigama - piše portal Kurir

- Bile su 1911. godine osnovali braća Fabijan i Luka Kaliterna, Lucijan Stela, Vjekoslav Ivanišević, Ivan Šakić. Prije Drugog svjetskog rata sve Kaliterne su bili Srbi, Lucijan Stela je bio Srbin katolik, dok su Šakići i Ivaniševići prijee rata bili Srbi, neki katolici, a neki pravoslavci.

Uz to se naglašava da su pri osnutku sudjelovali brojni Srbi: Blažo Primorac, Borislav Primorac, Đorđe Matavulj, Nikola Matanović, Pavle Janković, Filip Radović, Filip Janković, Jovan Divac, Novica Davnić, Branko Vuković.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
17:20 19.02.2023.

Zaboravili su i najglavnijeg protagonistu, Aleksandra Vučića koji je već 1911 po Hrvatskoj srbovao i kao svoja reinkanacija 1995 spasia Glinu od Zenga, HV i 5. muslimanskog korpusa. Tu je izgubio obraz, ali je i dobio, usne ka gumeni kaić.

DU
Deleted user
23:58 13.02.2023.

Srbi su nastali od Hrvatskih Hajduka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije