Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPROTIVIO SE ODLUCI

Superliga se raspala i sad je jasno: Jose Mourinho ispao najveća žrtva

Reuters
21.04.2021.
u 15:00

Portugalac je navodno odbio izvesti igrače na trening kad je čuo da će Tottenham biti dio Superlige.

Superliga sasvim sigurno neće početi ove, a ni iduće sezone, što se može zaključiti po činjenici da su praktički svi "osnivački klubovi" istupili iz nje. Samo, kako se zbog tog osjeća Jose Mourinho?

Portugalac je prva i jedina kolateralna žrtva Superlige. Navodno je otkaz dobio jer se usprotivio natjecanju i odbio voditi trening Tottenhama. Naime, smetalo mu je, s pravom što ga nitko nije obavijestio o planovima kluba. Kao ni igrače, navijače... Sve se doznalo iz medija.

I postao je bivši... U klubu su shvatili da dugoročno ne mogu računati na njega, bar ne u "dobru i zlu" te su ga se riješili.

Svakako, takva verzija bi odgovarala Mourinhu, ispao bi žrtva, mučenik, osoba koja ne odstupa od stavova i u konačnici heroj. Heroj s dvadesetak milijuna eura više na računu, koliko je dobio nakon sporazumnog raskida ugovora.

Vjerojatnija istina jest da su čelnici gledali kako ga se riješiti nakon debakla protiv Dinama u Europskoj ligi. Bio je to trenutak kad su shvatili da iduće godine Spursi neće vidjeti Lige prvaka, a možda ni Europsku ligu. Takav neuspjeh mogao je "postići" i bitno manje zvučan, ali bitno jeftiniji, nogometni strateg...

Ali, Mourinho sigurno neće propagirati tu tezu. Bolje odgovara ona da je poput Davida krenuo na Golijata prije svih, u trenucima kad je bilo opasno "ugristi ruku koja te hrani".

>>> Pogledajte reakcije na Superligu

Komentara 3

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
15:45 21.04.2021.

Jose Mourinho se pokazao velikim čovjekom i istinskim ljubiteljem sporta. Nije on žrtva već junak!

KO
komunikolog
15:28 21.04.2021.

Dao Bog da i ja budem ovakva žrtva!

Avatar Keep_calm
Keep_calm
17:43 21.04.2021.

Mourinho žrtva? On radi što hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije