Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Super G: Miradoli iznenadila i slavila, Brignone uzela mali Kristalni globus

05.03.2022.
u 12:19

U ukupnom poretku skijašica Shiffrin je prva s 1.106 bodova, Slovakinja Petra Vlhova druga s 1.039 bodova, a treća je Brignone s 851 bodom.

Francuskinja Romane Miradoli priredila je iznenađenje u subotu pobijedivši u super G-ju kojeg su skijašice vozile u Lenzerheideu za Svjetski kup, a Talijanka Federica Brignone je osigurala mali Kristalni globus u toj disciplini

Miradoli, kojoj je ovo prva pobjeda u Svjetskom kupu, bila je najbrža s vremenom 1:19.87. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin s 38 stotinki zaostatka (1:20.25), a treća Švicarka Lara Gut Behrami s 88 stotinke sporijim vremenom (1:20.75).

Federica Brignone osvojila je mali Kristalni globus u super G-ju čak i prije nego je startala zahvaljujući grešci svoje sunarodnjakinje Elene Curtoni. Prije početka utrke Brignone je u poretku skijašica za super-G imala 103 bodova prednosti ispred Curtoni, jedine koja ju je mogla ugroziti dvije utrke prije kraja sezone. Nakon utrke koju je Brignone završila na devetom mjestu, ostala je vodeća s nedostižnih 506 bodova. Curtoni je u poretku super- G-ja druga sa 374 bodova, a treća je još jedna Talijanka Sofia Goggia sa 332 boda.

Za 31-godišnju Brignone, koja je 2020. osvojila Veliki Kristalni globus, to je prvi mali Kristalni globus u super-G-ja. Zadnji super-G sezone skijašice voze za dva tjedna na završnici.

U ukupnom poretku skijašica Shiffrin je prva s 1.106 bodova, Slovakinja Petra Vlhova druga s 1.039 bodova, a treća je Brignone s 851 bodom.

Rezultati super G-ja za skijašice, Lenzerheide:

1. Romane Miradoli (Fra) 1:19.87

2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.38

3. Lara Gut-Behrami (Švi) +0.88

4. Marta Bassino (Ita) +0.90

5. Ragnhild Mowinckel (Nor) +0.94

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije