Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jergović više neće komentirati utrke formule

Sukob u hrvatskom F1 timu: Jergović i Štetner prekidaju suradnju

'Red Bull Formula One driver Mark Webber of Australia drives during the Brazilian F1 Grand Prix at the Interlagos circuit in Sao Paulo November 27, 2011. REUTERS/Ricardo Moraes (BRAZIL - Tags: SPORT M
'RICARDO MORAES'
19.01.2012.
u 17:21

Kreator grupa, vlasnik prava za Formulu 1, te Mladen Jergović, naš stručnjak za najbrži sport koji je komentirao utrke cijelu prošlu sezonu, prekinuli su suradnju. Do razilaženja je došlo zbog novca, a obje strane imaju svoju stranu priče.

– Prekidam suradnju s tvrtkom Kreator. Do raskida dolazi iz klasičnih razloga nepodmirenih obveza od vlasnika Kreatora Davorina Štetnera – objašnjava Mladen Jergović.

– Prošlog proljeća, minutu do dvanaest, na Štetnerovu molbu uskočio sam s pozamašnom osobnom pozajmicom. Da nisam to učinio, Hrvatska bi po prvi put nakon 40 godina ostala bez Formule 1 na televiziji. Ugovoreni rok vraćanja tog beskamatnog duga bio je striktno mjesec dana. Danas, osam mjeseci kasnije, nakon bezbroj obećanja i izbjegavanja, još nisam vidio svoj novac. Jasno je da u takvim okolnostima daljnja suradnja između mene i Kreatora nije moguća. Sa situacijom su u punoj mjeri upoznati Bernie Ecclestone i FOM, njegova londonska tvrtka koja je vlasnik globalnih TV prava za Formulu 1, u kojoj sam radio 15 godina – objašnjava Jergović.

Davorin Štetner, s druge strane, tvrdi da je do razilaska došlo zbog prevelikih Jergovićevih zahtjeva.

– Kreator grupa prekinula je suradnju s gospodinom Jergovićem koji je dosad komentirao utrke Formule 1. Na raskid suradnje odlučili smo se jer je gospodin Jergović inzistirao na znatno većem honoraru u odnosu na prošli angažman. Usporedbe radi, Jergovićev honorar za prošlosezonski prijenos utrka Formule 1 bio je na razini komentatora BBC-a. Na nerealne zahtjeve gospodina Jergovića u ovako teškim vremenima nismo mogli pristati.

O isplatama svojim zaposlenicima dodaje:

– Kreator je dosad ispunio sve svoje poslovne obveze prema svojim suradnicima, a tako će činiti i ubuduće. Gospodin Jergović pozajmio je Kreator grupi 50 tisuća eura po kamati od 14 posto. Dio novca vratili smo sukladno ugovoru, a tako će biti i s ostatkom poslovne pozajmnice – zaključuje Štetner.

Komentara 2

SE
serđo
12:31 20.01.2012.

a to ionako više nitko ne gleda...

SR
s☺r@n
17:44 20.01.2012.

Yebeš yergovića. Želimo Blažićka i Novaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije