Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI NOGOMET Veterani Dinama i Hajduka odigrali malonogometnu utakmicu u sklopu akcije “Korak u život”

Šukerov pljesak Juri za šukerovski “roling”

21.12.2008.
u 17:31

Dinamove i Hajdukove legende pomogle su humanitarnu akciju “Korak u život” odigravši malonogometnu ekshibicijsku utakmicu pred 1500 gledatelja u dvorani II Doma sportova. Tom se akcijom pomaže mladim štićenicima domova za nezbrinutu djecu i iz udomiteljskih obitelji, koji su navršili 18 godina i žele nastaviti obrazovanje. Od prodaje ulaznica (50 kuna) prikupljeno je oko 75.000 kuna.

Na tribinama je bio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je na kraju igračima podijelio zahvalnice. U jakim su i po imenima zvučnim sastavima igrali i Zagrepčani i Splićani, a za svaku je momčad po jedno poluvrijeme igrao ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Dragan Primorac, koji je zabio i gol za Dinamo! Kad se zbroji vrijednost obje momčadi iz igračkih dana, na parketu je bilo više od 100 milijuna eura! Plave je na klupi trebao voditi Ćiro Blažević, no navodno je zapeo negdje na putu iz Sarajeva i nije stigao.

- Jako sam prehlađen, ali da je prvenstvena utakmica, sigurno bih igrao - rekao je Davor Šuker, koji je ipak došao kako bi dao moralnu potporu svom bivšem klubu, baš kao i ozlijeđeni Vjekoslav Škrinjar.

Šuker je, inače, najviše zapljeskao Dinamovu izjednačujućem pogotku, kojeg je postigao trostruki strijelac Jurčević u - Šukerovu stilu! “Zarolao” je Hajdukova vratara Gabrića, kao što je to Šuker učinio s Nijemcem Köpkeom u četvrtfinalu EP-a 1996.

- Od Manchestera, kad sam pustio Šukeru da to učini, čekam svoju priliku za taj “roling” - rekao je Jurčević.

Izbornik Slaven Bilić prehlađen je kao i Šuker, pije antibiotike, pa je pomogao Iki Buljanu u vođenju Hajduka. Bilo je krasnih akcija, rezultat je bio najmanje važan (slavio je Dinamo 4:2!), pljesak gledatelja često se prolamao dvoranom. Godine čine svoje, ali majstori su ipak majstori. I da nije na zadnjem treningu prije utakmice genijalni Robert Prosinečki slučajno “progutao loptu”, bio bi pokretljiviji i konkretniji, no i ovako nas je svojim “maženjem” lopte podsjetio na nogometnu romantiku koja polako izumire.

Dom sportova, dvorana II. Gledatelja: 1500. Suci: Širić i Beusan.

Strijelci: 0:1 Jarni (3), 1:1 Jurčević (18), 2:1 Primorac (20), 2:2 Kozniku (30), 3:2 Jurčević (35), 4:2 Jurčević (37).
DINAMO: Jozić, Šarić, Rukavina, Jurčić, Mamić, Marić, Prosinečki, Komljenović, Jurčević, Primorac. Voditelj: Dražen Ladić.
HAJDUK: Gabrić, Španjić, Jarni, Miše, Računica, Pralija, Kozniku, Zl. Vujović, Erceg, Primorac. Voditelji: Ivan Buljan i Slaven Bilić.
Igrač utakmice: Nikola Jurčević

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije