Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakt o nenapadanju

Šuker opovrgnuo da je s Maradonom namjestio legendarnu utakmicu

Davor Šuker
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL
1/3
29.04.2020.
u 21:25

Argentinski nogometni savez nije odgovorio na upit, a Diego Maradona nije bio dostupan za komentar

Predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Davor Šuker poručio je da se 1994. godine nije dogovarao s Diegom Maradonom oko nenapadanja protivničkih vrata tijekom prijateljske utakmice Hrvatske i Argentine.

Time je odbacio navode bivšeg argentinskog braniča Oscara Ruggerija kao lažne.

- Predsjednik HNS-a Davor Šuker poručio je kako je jedino što je s Maradonom dogovarao posjet grobu Dražena Petrovića, kojeg je Maradona izrazito cijenio kao sportaša - naveo je HNS-a u odgovoru poslanom e-mailom Hini.

Ruggeri je u emisiji "90 minutos de Futbol", koja se prikazuje na južnoameričkoj televizijskoj postaji Fox Sports, ispričao da je 1994. u Zagrebu reprezentacija Argentine, za koju je tada nastupao, tražila od Hrvatske da ju ne napada tijekom prijateljskoga dvoboja na Maksimiru, jer je bila doputovala umorna.

Utakmica je završila rezultatom 0:0.

- Igrali su Boban, Šuker i plavi iz Real Madrida, kako se ono zvao, da Prosinečki. Svi su oni bili ondje, imali su sjajnu ekipu, a mi smo pak bili 'mrtvi - Došli smo umorni s puta pa trebali igrati idući dan. Izašli smo na teren, a Diego je poznavao Šukera jer su igrali zajedno u Sevilli.

 - Bilo je sastanaka na svim dijelovima terena. Sastanak za sastankom sve dok nismo rekli: 'Nemojmo se napadati, mrtvi smo'. Sredili smo da se ne napadamo - ispričao je Ruggeri tijekom spomenute emisije.

Argentinski nogometni savez nije odgovorio na upit, a Diego Maradona nije bio dostupan za komentar.

Utakmica je odigrana u lipnju ratne 1994. godine.

Hrvatska je bila pod srpskom agresijom i imala sjajnu momčad u stvaranju te dogovorila prijateljsku utakmicu s Argentinom koja se pripremala za Svjetsko prvenstvo u SAD-u. Argentincima je Zagreb bio posljednja postaja priprema nakon Ekvadora i Izraela.

Bivši golgeter Davor Šuker i jedan od najboljih nogometaša u povijesti Diego Maradona poznavali su se jer su igrali zajedno za Sevillu od 1992. do 1993.

U toj argentinskoj momčadi bio je i Diego Simeone, sadašnji trener Atletico Madrida, koji je igrao sa Šukerom u Sevilli od 1992. do 19940. Nastupili su i drugi poznati igrači kao napadači Claudio Caniggia i Gabriel Batistuta te vezni Fernando Redondo.

Za Hrvatsku pod vodstvom izbornika Miroslava Ćire Blaževića u početnoj postavi su bili: Dražen Ladić, Slaven Bilić, Nikola Jerkan, Igor Štimac, Robert Jarni, Aljoša Asanović, Zvonimir Boban (kapetan), Nikola Jurčević, Robert Prosinečki, Dževad Turković i Davor Šuker, a igrali su još i Stipe Andrijašević, Ivica Mornar, Igor Cvitanović te Mladen Mladenović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije