Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik nezadovoljan

Šuker: Nisu igrali najbolji pa smo izgubili dio zarade

Davor Šuker
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
13.11.2014.
u 09:45

Naši najbolji igrači u klubovima igraju ritmom srijeda-nedjelja pa su mogli i jučer, misli predsjednik HNS-a

Strahovali smo od katastrofe, a ispao je to sasvim podnošljiv 1:2 poraz u utakmici u kojoj je Hrvatska u prvom poluvremenu bila ravnopravna svjetskome doprvaku koji je zaigrao s čak šestoricom igrača koji su nastupili u finalu Svjetskoga prvenstva.

Šlampava priča

No, unatoč vrlo pristojnome dojmu na travnjaku i junačkoj igri Kovačevih izabranika, ova šlampavo odrađena priča dobila je svoj nastavak poslije utakmice. Predsjednik HNS-a Davor Šuker bio je kiselog raspoloženja...

– Najprije, ispričavam se što sam dogovorio utakmicu s Argentinom – cinično je nastupio Šuker, te nastavio:

– Trebamo puno više vjerovati u sebe i igrati s najjačima jer takve utakmice donose radost i u njima najbolje vidiš svoju vrijednost. Evo, bio sam u svlačionici i Argentinci su mi rekli da bi bili zadovoljni i neodlučenim. Dakle, totalna pobjeda naše mladosti, ponosni smo na našu igru.

Kad ste dogovarali utakmicu, jesu li Argentinci znali da dolazimo s B momčadi?

– Žao mi je što nismo igrali u najjačem sastavu, jer naši najbolji igrači u svojim klubovima igraju srijeda – nedjelja. Ali, pričekajmo ponedjeljak pa ćemo izvući još neke pouke – znakovito podvlači Šuker, očito nezadovoljan izbornikovim kadroviranjem za ovu utakmicu, koju je, ističe Šuker, vidjela publika u 200-tinjak zemalja.

Znači li to da će zarada HNS-a biti umanjena zbog nastupa s pričuvama?

– I vi znate da je tako. Treba nam što više jakih utakmica da znamo gdje smo, jer brzo će doći Europsko prvenstvo – dodaje Šuker.

Ljutiti ste na izbornika?

– Pustimo sada to, imamo utakmicu s Talijanima u nedjelju – zaključio je Šuker ne želeći dolijevati ulje na vatru uoči najjače utakmice kvalifikacija.

Niko Kovač pak hvali svoje djelo.

– Priželjkivali smo rani pogodak. I ne samo što smo zabili, nego i kako smo zabili. Skidam dečkima kapu jer su se sjajno zalagali – kazao je Kovač dodao:

– Rekao sam da je Argentina favorit i da joj možemo parirati budemo li igrali momčadski, budemo li više trčali – istaknuo je izbornik.

Sada slijedi puno ozbiljnija utakmica s Italijom na San Siru.

– Nadam se da ćemo igru ponoviti, ali s boljim rezultatom.

Jeste li odlučili koga ćete voditi u Milano?

– Rekao sam dečkima da nakon ovakve partije ne znam što ću – dodao je Kovač iako je listu za Milano sigurno sastavio i prije Londona.

Nije bilo straha

Šime Vrsaljko bio je prvi put kapetan hrvatske reprezentacije. I napravio je odličan posao, osim što je odigrao dobro, pomogao je debitantima da se bez pritiska nose s Messijem i njegovim društvom.

– Zadovoljstvo je imati kapetansku traku na ruci. No, naš kapetan je Darijo Srna, a ja se nadam da sam zadovoljio danas. Odigrali smo dobru utakmicu i zaista dali sve od sebe. Je li bilo straha uoči susreta? Iskreno, nije bilo straha, puno smo pričali s izbornikom, on nas je dobro pripremio – rekao je Vrsaljko.

>>Evo tko je oduševio, a koji su igrači zalutali na utakmicu s Argentinom

>>Sharbini: Ovo je moj gol karijere! Jedvaj: Pokazali smo muškost

>>Kovač odabrao momčad za Italiju: Priključeni i Sharbini, Čop i Leovac

>>'Hrvatska se uspješno oslobodila presinga i prijetla nam brzom tranzicijom'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije