Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi šef ZNS-a

Stvorena koalicija protiv Mamića! Šuker čestitao Svetini

19.12.2018.
u 10:31

Karatović izgubio živce: Ovdje vidim barem deset boljih kandidata od Tomislava Svetine

Najintrigantniji detalj nakon izbora Tomislava Svetine (48) za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza (na zasjedanju u zagrebačkom hotelu Antunović) bila je čestitka – predsjednika HNS-a Davora Šukera (koji je na službenom putu u Ženevi).

Pred skupštinarima prenio ju je direktor u HNS-u Marijan Kustić, a zapljeskali su mu izaslanici nekoliko županijskih saveza (Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorskog, Sisačkog, Ličko-senjskog...).

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Dakle, Mamićev disident, čovjek koji je nedavno preko noći izbačen iz Dinama, Tomislav Svetina, kao čelnik najjačeg županijskog saveza u Hrvatskoj, odjednom dobiva vjetar u leđa vodeće HNS-ove nomenklature.

Otrgnuo se iz zagrljaja

Je li ovo prvi ozbiljan nagovještaj da se Šuker otrgnuo iz Mamićeva zagrljaja i da HNS više ne funkcionira na daljinski upravljač iz Međugorja? Dapače, možda je ovo početak neke nove ere u hrvatskom nogometu, lišene jednoumlja i isključivosti, i zaokret prema demokratičnosti, transparentnosti i neovisnosti.

Tomislav Svetina uvjerljivo je na izborima u ZNS-u (s 363 glasa) porazio protukandidata Peru Karatovića (199 glasova), predsjednika Sesveta, Mamićevu produženu ruku.

Karatović je u izbornoj kampanji nastupao s tezom kako mu je nezamislivo da predsjednik ZNS-a nema potporu Dinama, a Svetina je zagovarao sasvim suprotan stav. U nastupnom govoru pred skupštinarima, umjesto da je naglasak stavio na svoj program, Karatović se nimalo u duhu fair-playa obraćao Svetini.

- Ovdje među vama vidim bar desetoricu delegata koji više zaslužuju mjesto predsjednika ZNS-a od Svetine, među njima sam i ja. On je po direktivi postao potpredsjednik ZNS-a. Čudno mi je da je Svetina još zaposlenik Dinama (ugovor mu istječe 31. prosinca, nap.a.), a kandidat je NK Blata. Ja nisam kandidat Dinama, nego Sesveta, a Dinamovu prezimljavanju u Europi veselim se više nego svojoj pobjedi na ovim izborima – govorio je prije glasovanja s puno gorčine Karatović, kao da je bio svjestan što mu je sudbina namijenila.

1/8

A namijenila mu je to da ga je Svetina (kojemu je ipak čestitao) ekspresno maknuo s potpredsjedničke funkcije, a nije ga stavio ni u Izvršni odbor ZNS-a. To je za Karatovića i njegov klub veći poraz od poraza na izborima za predsjednika.

Zanimljivo, Svetina nije ni Dinamova predstavnika Kodžomana postavio na potpredsjedničku funkciju (to su Knežević iz Rudeša, Babić iz Kustošije i Ivanović iz Dubrave), nego ga je svrstao među članove Izvršnog odbora.

- Nisam razočaran. To je demokracija - kazao je Dinamov predstavnik Igor Kodžoman.

Svetinu smo pitali je li njegova pobjeda istodobno i Mamićev poraz.

Može izvući korist

- To ostavljam drugima da prosude. Ja ne mislim da je to Dinamov poraz jer Dinamo time može samo dobiti; bude li dobro skautirao u ZNS-u, može izvući puno koristi. Dinamo je najveći i najbolji klub u Zagrebu i Hrvatskoj i ne vidim razloga da kao takav ne sudjeluje u radu Izvršnog odbora ZNS-a – kazao je Svetina, u čijem programu je prva točka ravnopravnija raspodjela novca klubovima.

>> Luka Modrić: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

U HNS-u ste dopredsjednik, hoćete li sada kao šef ZNS-a imati značajniju ulogu u Šukerovoj vladi?

- Nije tajna da su me htjeli maknuti iz Izvršnog odbora HNS-a, no ne mislim na strukture unutar HNS-a. Naravno da ću s pozicije najvećeg županijskog saveza imati širu dimenziju unutar HNS-a – kazao je Svetina, koji je dobio četverogodišnji mandat.

Naslijedio je Damira Vrbanovića koji je ZNS vodio u dva mandata. Vrbanović je iz ZNS-a ispraćen zahvalama skupštinara i dojučerašnjih suradnika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije