Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO

Štrok slavio u Zagrebu: Očito Rijeka ima kompleks Maksimira

Hajduk - Dinamo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/12
28.10.2017.
u 00:27

– Očito Rijeka ima problema u Maksimiru, mi smo tada s Gračanom slavili, ali i prije toga nije se Rijeka puno radovala kad bi došla u goste Dinamu, a onda se to nakon te 2010. godine nastavilo. Puno je tih sedam godina kako Riječani nisu slavili ovdje.

Sedam je godina prošlo otkako je Rijeka zadnji put u prvenstvu slavila u Maksimiru, te 2010. godine plave je vodio Velimir Zajec, a na klupi Rijeke bio je Nenad Gračan, slavili su gosti s 2:1 iako je Dinamo poveo pogotkom Sammira, a izjednačio je Ivan Rodić, da bi u 72. minuti Milan Badelj zabio autogol.

Nakon toga Rijeka je u Maksimiru slavila samo jednom, i to u kupu 2014. godine, bilo je 1:0, pa onda 2:0 na Kantridi i to je jedino slavlje Matjaža Keka u Maksimiru.

Te 2010. godine za Rijeku je igrao prijašnji igrač Dinama Hrvoje Štrok.

– Uh, ali sam star – našalio se Štrok pa nastavio:

– Očito Rijeka ima problema u Maksimiru, mi smo tada s Gračanom slavili, ali i prije toga nije se Rijeka puno radovala kad bi došla u goste Dinamu, a onda se to nakon te 2010. godine nastavilo. Puno je tih sedam godina kako Riječani nisu slavili ovdje.

Hajduk - Dinamo
1/11

Za Dinamo je tada igrao Arijan Ademi, on je jedini ostao iz tog doba u Dinamu, a u Rijeci više nema nikoga iz tog vremena. Za plave su igrali Lončarić, Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Ibanez, Badelj, Morales, Ademi, Sammir, Dodo i Slepička, još su ušli Sivonjić, Kramarić i Chago. Za Gračanovu momčad igrali su: Lisjak, Jurasovski, Čagalj, Landeka, Budicin, Štrok, Kreilach, Rodić, Vukman, Švrljuga i Đalović, s klupe su ušli Stepčić, Antonio Rukavina i Križman.

Rijeka ni u prošloj slavljeničkoj sezoni nije slavila u Maksimiru, ali je slavila naslov u porazu 5:2, doista je neobično da je tako slaba na ovom gostovanju. Zločesti su znali reći da već na Lučkom skine gaće.

– Nije ugodno kad znaš da na nekom terenu loše prolaziš, mogu se promijeniti i treneri i igrači, ali ostane ti to negdje u glavi. No, vidjet ćemo. Dinamo igra ove sezone koliko mu treba, dobiva sve što treba dobiti. Tako je Rijeka dobivala prošle sezone, nije kiksala, a sad ipak to nije slučaj. I ova je utakmica važna, ode li Dinamo na devet bodova prednosti, bit će to teško uhvatljivo. Ja sam Zagrepčanin, dinamovac sam, ali u Rijeci sam proveo divan dio života, sjajno su me tamo prihvatili navijači i svi u klubu pa ću pokušati taj derbi odgledati iz neutralnog kuta. Volim takve utakmice i lijepo je da u Hrvatskoj više nemamo samo jedan derbi, stalno se nešto događa, prvenstvo je zanimljivo – kazao je Štrok.

Dinamo je ove sezone slavio na Rujevici, srušio je dotad neosvojivu tvrđavu nakon 43 utakmice bez poraza Rijeke na svom novom stadionu, nošen sjajnim Juniorom Fernandesom. No nakon toga Rijeka je upisala još tri poraza, plavi poraza nemaju.

– Možda je razlog i Europa, Dinamo nakon ‘sto godina’ ne igra u Europi, a Rijeka igra i igra dobro, ali se troši, a ipak nema tako veliki kadar igrača – zaključio je bivši igrač Dinama i Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 1

NV
NV
08:41 28.10.2017.

Rijeka se voli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije