Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monaco ispao

Strasbourg i Guingamp u finalu francuskog Liga kupa

Monaco Liga prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
31.01.2019.
u 00:15

Strasbourgu će to biti četvrto finale, a u dosadašnja tri je slavio (1964, 1997, 2005), dok je Guingamp prvi put ušao u finale

Nogometaši Strasbourga i Guingampa izborili su plasman u finale francuskog Liga kupa koje je na rasporedu 30. ožujka na stadionu Pierre-Mauroy u Villeneuve-d'Ascqu.

Strasbourg je u polufinalu pobijedio Bordeaux s 3-2, dok je Guingamp u utorak nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Monaco s 5-4 nakon što je susret završio 2-2.

Strasbourg je u sjajnoj utakmici slavio protiv Bordeaux s 3-2 nakon što su gosti na poluvremenu vodili 1-0 golom Younoussea Sankharea (14). Domaćin je u drugom dijelu okrenuo rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Ludovic Ajorque (49) i Lebo Mothiba (55, 60). Bordeaux je u 82. minuti uspio tek smanjiti golom Jimmyja Brianda. Toma Bašić je za goste igrao posljednjih pola sata.

U drugom polufinalnom susretu igranom u utorak Guingamp je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Monaco s 5-4 nakon što je susret završio 2-2. Momčadi iz Kneževine nije pomoglo što je Danijel Subašić obranio dva kaznena udarca, njegov kolega na suprotnoj strani Marc-Aurele Caillard zaustavio je tri udarca.

Monaco je već u 14. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen William Vainqueur. Međutim, i s igračem manje gosti su poveli u 18. minuti golom Ronyja Lopesa. Deset minuta kasnije Aleksander Golovin je zabio za 2-0. Ipak, u nastavku susreta domaćin je uspio izjednačiti. Mendy je na samom otvaranju drugog dijela bio precizan za 2-1 da bi Thuram u 55. pogodio za 2-2.

Kako se rezultat više nije mijenjao pitanje pobjednika je razriješeno boljim izvođenjem jedanaesteraca, a Guingamp je slavio nakon osam serija.

Subašić, koji se vratio na vrata Monaca, obranio je udarce Felixa Eboa i Marcusa Thurama, ali je vratar Guingampa zaustavio udarce Benjamina Henrichsa, Kamila Glika i Sofianea Diopa.

Finale Liga kupa na rasporedu je 30. ožujka na stadionu Pierre-Mauroy u Villeneuve-d'Ascqu.

Strasbourgu će to biti četvrto finale, a u dosadašnja tri je slavio (1964, 1997, 2005), dok je Guingamp prvi put ušao u finale.

>> Pogledajte što je o nestalom igraču rekao Vahid Halilhodžić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije