Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIMALO UGODNO

Što kaže statistika o Dinamovoj situaciji? Takvo čudo nije se dogodilo 18 godina!

Tiraspol: Prva utakmica Play offa Lige prvaka između Sheriffa i Dinama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
24.08.2021.
u 14:31

Posljednji je put netko nadoknadio 0:3 sad već davne 2003. i u konačnici prošao dalje zahvaljujući boljem izvođenju udaraca s bijele točke.

Trener Dinama Damir Krznar izjavio je da statistike nisu bitne, da je bitno igrati kao momčad i zaostatak protiv Sheriffa bit će moguće nadoknaditi. Ali, teško je ne okrenuti se statistikama, posebno kad su tako porazne.

Jer, od sezone 1992./1993., kad su održane prve kvalifikacije za Ligu prvaka, samo u šest od 81 slučaja neka je momčad uspjela nadoknaditi zaostatak od tri gola u prvoj utakmici. Riječ je o sedam posto!

Pritom je to dvaput ostvareno zbog kršenja pravila. Samim time, poštenije je reći da su u igri četiri slučaja. Ili, budimo pošteni, nategnutih pet. Konkretnije, Leeds je 1992. izgubio 0:3 od Stuttgarta i kod kuće pobijedio s 4:1, trebao je ispasti, ali Nijemci su imali stranca previše pa im se upisao poraz 0:3. Zatim je odigrana "majstorica" i Englezi su prošli.

17.08.2021., Sheriff Stadion, Tiraspol, Moldavija - Play off UEFA Liga prvaka: FC Sheriff Tiraspol - GNK Dinamo Zagreb. Luka Ivanusec, Adama Traore. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uz više poguranaca Celtic je prošao varšavsku Legiju. Nakon 1:4 i 0:2, UEFA je donijela rigoroznu odluku pa Poljake kaznila porazom zbog toga što im je u momčadi bio neregistrirani igrač. Tad je vrijedio gol u gostima pa se pobjeda 3:0 za zelenim stolom pokazala dovoljnom.

Posljednji put da je regularno netko u kvalifikacijama nadoknadio 0:3 bila je Tirana protiv Dinama iz Tbilisija. Albanci su dobili 3:0 i potom boljim izvođenjem jedanaesteraca nadmašili Gruzijce.

Stoga, ako se želi oslanjati na statistiku, za Dinamo je bolje to učiniti pogledom unatrag u samu Ligu prvaka. Barcelona je uspjela nadoknaditi čak 0:4 protiv PSG-a u ožujku 2017. te pobijediti 6:1 na domaćem terenu!

Ista ta Barcelona uspjela je sezonu poslije ispustiti 4:1 na domaćem travnjaku protiv Rome, koja je u Italiji pobijedila 3:0. I ponovno Barcelona... Pobijedila je 2019. Liverpool s 3:0 da bi u gostima bilo 4:0 za Engleze.

Upravo je Liverpool uspio nadoknaditi i 0:3 tijekom jednog poluvremena, na najvišoj razini. Vjerojatno najbolje finale Lige prvaka teško je zaboraviti jer Milan je te 2005. imao 3:0 nakon prvih 45 minuta i sve bacio u vjetar. Englezi su u konačnici pobijedili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ukratko, ništa nije nemoguće! Ono što "samo" treba učiniti jest podići igru za nekoliko razina i nadati se da Sheriff neće imati svoj dan, da će podlegnuti pritisku, da će navijači na Maksimiru biti prevaga... Mnogo "što bi bilo kad bi bilo", ali takva je situacija i nema povratka, neka se umre muški!

>>> Najveći svih vremena odmara na Jadranu

Komentara 6

Avatar matezanki13
matezanki13
15:01 24.08.2021.

4:0 nema predaje

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:48 24.08.2021.

Dinamo je 1967.god. izgubio od Eintrachta u Frankfurtu sa 3:0,ali su u Zgrebu pobijedili sa 4:0.Pothvat 4:0 nad Eintrachtom ostvarili su: Škorić, Blašković, Brnčić, Mesić, Belin, Ramljak, Novak, Gucmirtl, Zambata, Lamza, Rora..Istu večer je Štef nastradal u Vili Rebar gdjee su slavili ulazak u finale Kupa velesajamskih gradova koje su i osvojili.To je bio i ostao jedini trofej hrvatskih nogometnih klubova u europskim natjecanjima.

IZ
Izbavitelj1
10:44 25.08.2021.

Samo u Međugorju znaju jel bude čudo ! Kad najavljuješ čudo nikad ga nema jer nisi ti taj koji odlučuje. Krznar se zeznuo pa je rekao nakon Legie: "Naš cilj je ostvaren" Ovo je samo predstava za javnost. Dakle, Ligaa prvaka nije ni bila cilj jer onda ne smiješ prodavati najbolje igrače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije