Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINACIJA UKRAJINCA

Što je Usik rekao protivniku nakon nokauta? Utjeha u novcu. Poznato koliko su u milijunima zaradili

WBA, IBF & WBO Heavyweight Titles - Oleksandr Usyk v Daniel Dubois
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
1/6
27.08.2023.
u 13:49

"Ništa strašno. To je boks. Ne bavimo se baletom. Ne bavimo se plesom. Danijele, mlad si. Možeš ti to. Možeš loviti snove. Opusti se čovječe, to je boks, čvrst sport", rekao je Oleksandr Usik vidno uzrujanom Danielu Duboisu. Ukoliko mu te riječi ne znače previše, možda će pomoći 1.84 milijuna eura koliko je zaradio, prema navodima britanskih medija

U subotu navečer je Ukrajinac Oleksandr Usik (36) obranio titulu prvaka teške kategorije. Britanac Daniel Dubois (25) nokautiran je u 9. rundi, a Usik je zadržao sve pojaseve kao i neporaženi niz 21-0-0. Sljedeći bi mu izazivač mogao biti izvanredni prvak po IBF-u i najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović.

Gledatelji su mogli primijetiti da je nakon borbe Usik prišao mladom Britancu i nešto mu govorio. Otkriveno je da su to bile riječi potpore kojima ga je nastojao podsjetiti da je mlad i da je pred njime još puno vremena i borbi. Ipak, utjecaj samo jednog poraza je golem u karijeri današnjih boksača koji često ne dobiju priliku da se vrate i pokažu što su naučili i koliko su se poboljšali. 

GALERIJA Usik bez problema pobijedio Duboisa. Menadžer se žalio: 'Danielu je oduzeta pobjeda'

WBA, IBF & WBO Heavyweight Titles - Oleksandr Usyk v Daniel Dubois
1/4

"Ništa strašno. To je boks. Ne bavimo se baletom. Ne bavimo se plesom. Danijele, mlad si. Možeš ti to. Možeš loviti snove. Opusti se čovječe, to je boks, čvrst sport", rekao je Usik vidno uzrujanom Duboisu. Jesu li ove riječi imale utjecaja na njega i jesu li bile potrebne ili samo stavile sol na ranu poznato je samo Duboisu, a koliko su bile iskrene i iz suosjećanja i dobre volje rečene zna samo Usik.

Snimku možete pogledati OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

Ono što zasigurno može veseliti obojicu jest zarada od ovoga meča. Britanski The Sun piše kako je Usik u džep spremio 5.7 milijuna eura. Istina, nije to ni blizu nagradi za pobjedu nad Anthonyjem Joshuom kada je zaradio 49 milijuna eura. S druge strane, Dubois je spremio 1.86 milijuna eura. Više je ipak zaradio od borbe priv Joea Joycea 2020. godine (2.1 milijun eura).

VIDEO Stigla službena potvrda: Gotovo je, Livaković napustio Dinamo

Komentara 10

DU
Deleted user
21:35 27.08.2023.

Hrgoviću treba jedan veliki skalp protiv prva četiri borca današnjice. Budući svjetski prvak iz Hrvatske - dogodine.

DU
Deleted user
16:58 27.08.2023.

Legalan je bio udarac. To što je ovaj visoko dignuo gaće jest njegov problem. Ovo nije bio udarac u mošnje nego u trbuh. Boks se pretvara u jednu veliku predstavu sa ovim velikim prvacima Joshuom i Usykom.

AR
Art
11:31 28.08.2023.

Ukrajinac nije slučajno prvak...ali nikoga iz prvih 10 a i Hrgović je tu ( a Dubois nije) se ne može unaprijed otpisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije