Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI SPEKTAKL RTL-a Vlado Šola doveo pojačanja, Velimir Kljaić i Zlatko Saračević komentirat će utakmice Svjetskog prvenstva

Što je Dr. House za Balića

26.11.2008.
u 16:37

Ako je Svjetsko rukometno prvenstvo najveći sportski događaj koji će Hrvatska organizirati, RTL čini sve da projekt praćenja SP-a bude najveći sportsko-televizijski spektakl koji smo dosad vidjeli. Već sada se najavljuju konture nečega što na ovoj TV-postaji nazivaju “novom dimenzijom sportskih prijenosa”. I ne osvrću se pritom na priče da je moguć preokret, da bi se na kraju mogla uplesti i politika te bi HTV mogao uletjeti u igru.

Zapelo na Dr. Houseu
- Razgovarali smo s HTV-om, bili blizu dogovora, ali na kraju nisu pristali na naše uvjete. Ne mogu otkriti o čemu se radilo - kaže Ivan Lovreček, urednik Informativnog programa RTL-a.

Navodno je nacionalna kuća odbila platiti 500 tisuća eura i predati paket filmova i serija uključujući i popularnog Dr. Housea. Nedovoljno za Balića i društvo koji bi u siječnju trebali dići Hrvatsku na noge.

Kako god se na kraju rasplelo, RTL se, čini se, dobro pripremio za veliki izazov. Lovreček je iznio fascinantne brojke.

- Naš program će počinjati oko 15.30 i trajat će do kraja dana. U prvoj fazi natjecanja prenosit ćemo tri utakmice dnevno, što znači da će tada biti oko 60 sati programa uživo. Naš novinarsko-produkcijski tim imat će oko 100 ljudi, a njih 25 bit će usmjereno na sam teren. Filip Brkić i Vlado Šola prenosit će utakmice Hrvatske, Nino Štambuk bit će voditelj posebnih emisija, a imena ostalih komentatora otkrit ćemo sljedećeg tjedna.

I tu će baš RTL biti na najtežem ispitu, a prva proba je turnir četiri nacije u Grazu koji počinje u petak.

- Bit će vrlo zanimljivo, a od nas kao komentatora traži se da budemo jako brzi - rekao je jučer na predstavljanju projekta glavni adut RTL-a, sukomentator Vlado Šola, naš proslavljeni vratar koji je dobio i pojačanje - Velimira Kljaića i Zlatka Saračevića koji su dopunili RTL-ov tim. Kljun je i jučer na predstavljanju imao dobrih komentara:

Šola nagovara Džombu
- Nije loše što se sada dogodilo ovo između Džombe i Červara jer su te stvari uvijek tempirana bomba i bolje je da pukne dva mjeseca prije prvenstva nego kad sve krene.

A nakon što se i Džomba u šali ponudio za sukomentatora, Vlado Šola je dao zanimljiv komentar:

- Mislim da ga moj prezimenjak Sandi, predsjednik HRS-a, neće pustiti da se za vrijeme SP-a bavi sukomentatorskim poslom.

Hoće li Sandi Šola krenuti u akciju nagovaranja slavnog krila da se predomisli i odazove izborniku Červaru?

- Treba nam svaki dobar igrač, pa tako i Džomba.

Možda je i tu moguć preokret...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije