Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA SITUACIJA

'Oko sokolovo': Trebao je biti penal za Osijek, ali VAR nije pogriješio!

Osijek ugostio Lokomotivu u 36. kolu HT Prve lige
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
27.07.2020.
u 20:44

Sporan je ljudima iz Osijeka bio pad Pilja u 59. minuti u 16 metara Lokosa. Činilo se da je došlo do kontakta između Pilja i Kneževića, ali sudac Duje Strukan nije pokazao na penal. VAR se također nije oglasio

Nije u subotu navečer bilo ugodno sucima po svršetku dvoboja između Osijeka i Lokomotive, utakmice koja je odlučivala o putniku u kvalifikacije za Ligu prvaka, a u kojoj je tri krucijalna boda naposljetku ostvarila zagrebačka momčad.

Zapisnik s utakmice otkrio je da je glavni sudac Duje Strukan bio na meti verbalnih napada, da mu se ružno dovikivalo, a loše su se provele i njegove kolege u VAR sobi.

Sporan je ljudima iz Osijeka bio pad Pilja u 59. minuti u 16 metara Lokosa. Činilo se da je došlo do kontakta između Pilja i Kneževića, ali sudac Duje Strukan nije pokazao na penal. VAR se također nije oglasio.

Danas je svoj sud dalo 'oko sokolovo' Marijo Strahonja

On je u HRT-ovoj emisiji Stadion rekao kako se ipak radilo o jedanaestercu.

- Ja mislim da je bio penal. Obrambeni je igrač pokušao doći ispred napadača u posjed lopte, nije uspio nego je sapleo igrača u predjelu buta i to je bilo za kazneni udarac - rekao je Strahonja te je dodao:

- VAR se nije oglasio vjerojatno jer su se striktno držali uputa i pravila, u kojima piše da se ne smije uključivati i dati drugi šansu sucu ako nije jasna i očigledna pogreška - poručio je.

Koliko će to značiti Osijeku? Vjerojatno ništa.


 

Ključne riječi

Komentara 6

HR
hr76
08:46 28.07.2020.

Jasno je kao dan da su u HNS-u prije same utakmice, što zbog brenda, što zbog zakona braće, odlučili da dalje mora Lokomotiva. Nakon toga je samo bilo pitanje kako to tehnički provesti, a da nije baš naočigled na štetu Osijeka.

BU
Bubalamala
22:22 27.07.2020.

To je izgledalo tako da se VAR ne smije oglasiti za situacije pred golom lokomotive, jedino da nekome slome nogu a sudac nije ništa vidio.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
22:18 27.07.2020.

Čemu onda VAR? Jednostavno da je bilo obrnuto oglasio bi se VAR u to sam siguran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije