Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET

Što će Mickey Mouse donijeti Hrvatskoj?

Mickey Mouse
Press Association/Pixsell
08.12.2014.
u 10:30

Najlakši bi nam suparnici bili BiH, Slovenija, Češka, Makedonija i Island.

Samo najjače reprezentacije mogu reći da im je svejedno s kim će biti u skupini, a kako hrvatska košarkaška vrsta nije iz reda takvih, onda će svi naši potencijalni reprezentativci (i svi naši potencijalni izbornici) s pozornošću pratiti današnje izvlačenje skupina za Eurobasket.

Hrvati izabrali Slovence

Dotični šou održat će se popodne u Parizu, točnije u pariškom Disneylandu, u društvu Mickeya Mousea, Šilje i Paška Patka, no djetinjarija tamo ne bi smjelo biti. Uostalom, u taj zabavni raj ozbiljnim poslom stižu i neke košarkaške legende poput Dejana Bodiroge, odnosno negdašnje igračke veličine kao što su Rašo Nesterović, Antoine Rigaudeau, Patrick Femerling i Gordan Giriček, uime Hrvatske kao domaćina jedne od četiri skupine.

Što će biti njegova zadaća, objasnio nam je sam Giriček, bivši NBA igrač, koji je boje Hrvatske branio na pet Eurobasketa.

- Izvlačit ću kuglice, vjerojatno samo za zagrebačku skupinu. Radujem se tome i nadam se da ću našoj reprezentaciji izvući primjerene suparnike.

A tko bi to bio, osim Slovenije, koju smo već izvukli, pitali smo glavnog tajnika HKS-a Željka Drakšića.

- Ako bismo imali pravo na još jednu želju, osim Slovenije, ja bih volio da to bude Makedonija jer su Makedonci brojni, vrlo dobri i kulturni navijači. Ni BiH ne bi bila loš izbor, no mislim da bi Makedonci došli u većem broju. Ta sjetite se samo SP-a u rukometu, u Zadru ih je bilo oko 3000.

Grci i Talijani najgori izbor

Kad smo već kod prava izbora, najpoželjnijeg suparnika birali su i ostali domaćini skupina. Nijemci su izabrali Tursku (zbog velike turske dijaspore), Francuzi su se odlučili za Finsku (na SP-u je imala 8000 navijača), dok su Letonci htjeli dovesti Litavce, no ovi to nisu htjeli, pa su se odlučili za drugog susjeda - Estonce.

- S obzirom na to da smo svi mi preuzeli domaćinstvo manje od godine dana uoči Eurobasketa pa je bilo premalo vremena za promociju, samo ovaj put svim je domaćinima omogućeno da izaberu jednog suparnika kao partnera po kriterijima velike posjećenosti - objasnio je Drakšić.

Podsjećamo, najlakše društvo koje bi Hrvatska mogla izvući su Slovenija, BiH, Makedonija, Češka i Island, a najteža skupina bila bi Slovenija, Grčka, Italija, Gruzija i Rusija.

>> Tko će nas voditi na EP-u 2015.? Najpoželjniji kandidat Radiću je Perasović, a Aco je zlatna pričuva

Komentara 1

RE
relaxation
10:49 09.12.2014.

eto nije vam se posrecilo da dobijete Bosnu a bas bih volio da jeste pa da vas jos jednom spustimo na zemlju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije