Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODJURIO U SPLIT

Štimčeva najdraža čestitka je od sinčića Ivana

utakmica, Hrvatska - Srbija (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
24.03.2013.
u 10:17

- Lijepo je, mirno. Želio sam u miru obitelji skupiti još malo snage. I ja sam se potrošio... - javio nam se izbornik iz Splita kamo je odjurio odmah nakon utakmice

Bilo je dva ujutro, zakucao je na vrata svog doma na splitskom Trsteniku. Mali Ivan (14 mjeseci) osjetio je da tata dolazi, probudio se.

- To mi je bila najdraža čestitka - kaže Igor Štimac.

Nije ostao ni sat-dva na proslavi velike pobjede nad Srbijom, sjeo je u automobil i zapalio prema Splitu. Na naplatnim kućicama su trljali oči, mislili su da je njegov dvojnik.

- Evo me na Bosiljevu - javio se oko ponoći.

Pripremamo se za Balea

Pretresli smo par detalja veličanstvenog trijumfa Hrvatske.

- Sve je bilo prema predviđanjima, utakmica je išla baš onako kako sam želio - govorio je Štimac.

Jutro u Splitu bilo je sunčano, drugačije nije ni moglo biti. Dvanaest sati kasnije Štimac je mirno ispijao kavicu, sunce ga je grijalo.

- Lijepo je, mirno. Želio sam u miru obitelji skupiti još malo snage. I ja sam se potrošio. Igračima sam dao slobodno do određenih sati. Moji pomoćnici odradit će regeneracijski trening, a onaj nedjeljni bit će taktičko odrađivanje za Wales. To je bitna utakmica, znamo sve o protivniku. Najvažniji je detalj što će biti s Baleom. Pripremat ćemo utakmicu kao da će igrati, lako ćemo se mi prilagoditi ako Bale ne bude igrao - rekao je Štimac.

Taktika se zna, najvažnije je da taj brzi express Gareth Bale dobije što manje lopti. Još malo smo se vratili velikoj pobjedi. Naravno, bit će onih koji će joj gledati u zube, kao igra nije bila na nekom vrhunskom nivou. Sjećamo se 1999. godine, tada smo igrali odlično, još se prepričavaju briljantni driblinzi Alena Bokšića. Pa nas je Srbija (tada SR Jugoslavija) s 2:2 izbacila s Eura i o njoj govorimo kao o jednoj od najtužnijih utakmica u hrvatskoj povijesti. E, o ovoj iz 2013. godine neće se tako pričati.

- Pobjeda je bila najbitnija, samo me ona zanimala - govori Štimac.

Kada se malo zagrebe o igračima onda se može govoriti o super učinku. Pletikosa impresivan, Srna borac, kako je samo zavrnuo za onaj drugi gol. Ćorluka i Šimunić odradili su profesorski, Strinić je u drugom dijelu bio izuzetan. Rakitić je bio na svom nivou, njegovi prekidi su poput projektila, Kranjčar je odradio svoje, pokazao da ima još baruta u njegovim nogama. Kovačić je igrao kao da mu je barem pedeseta utakmica za Hrvatsku, Modrić je bio veličanstven, a o Oliću i Mandžukiću riječi su suvišne.

Rekao sam za Olu i Mandžu

- A što reći, zar vam nisam rekao da će Olić i Mandžukić baciti Srbiju na koljena! A navijačima sto puta hvala, bez njih ne bi išlo. Uh, kako je lijep osjećaj igrati za njih, pobijediti u ovakvoj utakmici - rekao je Štimac.

Oduševio ga je Kovačić. Štimac mu je dao povjerenje, voli izbornik iznenađenja. Radošević u Belgiji, Sammir u Makedoniji, sada Kovačić. Ide Štimcu dobro, u fazi je kada je svaka karta dobitna. Toliko mu ide da ćemo ga zamoliti da izdiktira brojeve za loto. Dobitak je zagarantiran...

- Kovačić je odigrao čudesno. Kakva mirnoća, lakoća. Luka i on u tandemu, malo koja reprezentacija na svijetu ima takvu kvalitetu. Kad sam se probudio na dan utakmice, sinulo mi je da ga stavim u momčad. Razgovarali smo i prije o njemu, dvojio sam, a onda sam odlučio. Samo me pogledao, u njegovim očima vidio sam da on to može - prisjetio se Štimac.

Komentara 1

VL
????
12:51 24.03.2013.

Svaka pobjeda je "strašna stvar", zato jer kako je krenulo svaka tri boda su jednako važna i ako želimo biti prvi trebamo sve do kraja pobijediti. Možemo si dopustiti recimo nulu ili u Beogradu ili u Edinburghu, ali nikakav veći gubitak bodova od toga. Idealno bi bilo sada napuniti gol razliku na Velšanima u utorak i Škotima na domaćem terenu da se Belgijanci malo zabrinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije