Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik zadovoljan

Štimac: Valjda će sad i navijačima doći iz guzice u glavu...

Igor Štimac (1)
Marko Prpić/Pixsell
12.10.2012.
u 22:40

- Sammira sam uveo kako bih dobio još jednoga igrača koji može pobjeći makedonskoj obrani - opravdavao je svoj potez hrvatski izbornik.

Hrvatski izbornik Igor Štimac isijavao je zadovoljstvo nakon pobjede na vrućem gostovanju u Makedoniji.

- Jako sam zadovoljan, došli smo puni samopouzdanja, unatoč poteškoćama koje su nas pratile, nismo izgubili smirenost, a sve je išlo kako smo planirali - počeo je analizirati utakmicu nogometni izbornik.

A na pitanje je li ih primljeni pogodak poremetio, rekao je:

- Naravno, nikad ne računate da ćete dobiti gol, ali morate biti spremni na to. Napravili smo malu greškicu, nismo bili dovoljno agresivni kod izbacivanja lopte. Ali moji igrači tvrde da je prilikom gola bilo igranja rukom. Ipak, odigrali smo vrhunski, šteta što nismo dobili s više razlike.

Štimca je malo razljutilo pitanje o bezidejnosti u našoj igri.

- Ni u jednom trenutku nismo bili bezidejni, igrači su samo poštivali ono što sam im rekao! Tražio sam da ne forsiramo prema naprijed ako nema rješenja, pokušali smo tim pasovima u širinu držati loptu i umarati protivnika, da se publika okrene protiv vlastitih igrača, što nam je u konačnici i uspjelo - kaže Štimac koji je pohvalio Rakitića, igrača kojega je nedavno žestoko kritizirao.

- Rakitić je odlično reagirao, to je onaj drugi Ivan, ovo je njegova prava pozicija, a ne na defenzivnom veznom - ustvrdio je izbornik.

Uvođenje Sammira ovako je prokomentirao:

- Nama su se Jelavić i Mandžukić strašno potrošili u trčanju, i u napadu i u obrambenom dijelu igre, i to su bile planirane zamjene, s njim smo htjeli dobiti još jednog igrača koji može pobjeći 1 na 1 jer smo očekivali da će domaći više riskirati.

Protiv Walesa zbog kartona ne mogu igrati Srna i Vukojević.

- To je veliki hendikep, ali tu su Vida i Badelj, pozvat ćemo još nekoga od onih koji su bili s nama - rekao je Štimac i poručio navijačima:

- Valjda će sad nekim navijačima doći iz guzice u glavu i počet će navijati za reprezentaciju kako i priliči.

>>Hrvatska naplatila pogreške i donosi tri boda iz skopskog pakla!

>>Belgija razbila Srbiju usred Beograda, preokret Walesa

>>Štimac i kapetan Srna žestoko se posvađali nakon utakmice

>>Sammir: Zvižduci naših navijača s tribina? Nisam ih čuo...

>>Rakitić: Izbornik kaže da je terapija uspjela? Idemo dalje s terapijom!

Komentara 25

OB
-obrisani-
22:52 12.10.2012.

Kad ce njemu doci iz g u glavu .... i to nam je izbornik...??! Nek se prvo nauci svakog postivati onda moze eventualno podrsku ocekivati.... dok je ovak bezobrazan i nekulturan ne treba nista bolje ocekivati... odh... sto se mene tice...

OB
-obrisani-
23:05 12.10.2012.

23:02.... Ee da ,kad bi on znao gdje nosi glavu a gdje g Ovako me ne cudi tako sta receno od njega...onda bi pazio sto govori...

SL
slavicabosnjak317
22:49 12.10.2012.

E moj Štimac! malo je falilo da Rakitića gurneš u drugi plan, a dečko je itekako pokazao s kakvim srcem igra u kockastom dresu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije