Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Indije

Štimac: Sada sam postao i ambasador hrvatskog nogometa u Indiji

Igor Štimac
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
28.05.2019.
u 21:33

S reprezentacijom već 1. lipnja putuje u Buriram na Kup kralja, a četiri dana kasnije očekuje Indija igra protiv Curaçaa

Hrvatski trener Igor Štimac priprema indijsku reprezentaciju za zadaće koje slijede, za nekoliko dana čeka ga prvi ispit.

S reprezentacijom već 1. lipnja putuje u Buriram na Kup kralja, a četiri dana kasnije očekuje Indija igra protiv Curaçaa.

Igor Štimac
1/6

 Bivši vatreni za Times of India otkrio je kako je došao do izborničkog mjesta.

- Razgovarao sam s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i složili smo se kako ne bi bilo loše prijaviti se na natječaj za izbornika Indije. To je sjajna zemlja u mnogim stvarima, zašto ne bi bila i u nogometu. Zato sam se odlučio natjecati za mjesto izbornika. Kada sam dobio ovo mjesto, shvatio sam da nisam samo izbornik Indije nego i ambasador hrvatskog nogometa u Indiji - rekao je Štimac.

Kako ćete raditi u Indiji, koja ima 1,3 milijarde ljudi, dok je Hrvatska s 4,3 milijuna stanovnika najmanja zemlja poslije Urugvaja koja je stigla do finala SP-a?

- Mnogo nas toga dijeli, od kulture, geografije, religije, ali Indiju i Hrvatsku spaja ljubav prema nogometu. Uz sav respekt prema kriketu, najpopularnijem sportu u Indiji, svima je jasno da se on ne širi po svijetu. I ne pomiče granice. Ali nogomet je sport koji se vrti po cijeloj planeti. Indija mora pronaći svoj put do SP-a, ali moramo biti realni i prvo se stabilizirati kao snažna reprezentacija unutar azijskog kontinenta - istaknuo je Igor Štimac.

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?, pogledajte u videu na vrhu teksta

Ključne riječi

Komentara 2

BA
barbaizamerike
22:53 28.05.2019.

Daj Legendo reci kakve su I’m zene?nije sve u balunu

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:46 28.05.2019.

Jedino što će ti mandat trajati jako kratko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije