Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravna bitka

Štimac: Fina će HNS-u idući tjedan blokirati račun

HNS (1)
Željko Hladika/PIXSELL
23.02.2011.
u 19:21

- Skupština saveza mora usvojiti financijsko izvješće 
do kraja veljače, a to nije učinila - objašnjava Igor.

Predsjednik Hrvatskog nogometnoga saveza kojeg Uefa ne priznaje Igor Štimac nije bio iznenađen sadržajem priopćenja iz Nyona. Za Uefu nema dvojbe: Vlatko Marković jedini je legitimni predsjednik HNS-a.

– Naravno da nisam iznenađen onim što dolazi iz Uefe. To su, naime, zaključci na tragu onoga što Uefi serviraju Damir Vrbanović i Vlatko Marković. I nisam ni očekivao da bi Uefa sada priznala ishod zasjedanja naše skupštine, sve dok naš legitimitet ne potvrde zakoni RH – kazao je Štimac.

Neizbježan je bio još jedan osvrt na skupštinu od 17. prosinca 2010., kada je Marković bio pobjednik.

– Ključno je pitanje je li ona bila legitimna ako je u njezinu radu sudjelovao Zdravko Mamić, protiv kojega se vodi kazneni postupak. Naime, je li on tamo priložio dokaz da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, a ako jest, tko mu je taj dokument potpisao? Pitam se i zašto iz HNS-a nema nikakve reakcije na dopis ministra sporta da je Mamić u sukobu interesa te kako on, ako je riječ o kršenju Zakona o sportu, može sudjelovati u radu saveza – dodaje Štimac.

To, naravno, nije sve. Posljednji izabrani, ali zasad nepriznati predsjednik pronašao je još nepravilnosti u radu Markovićeve vlade.

– Prema zakonu, financijski plan i proračun HNS-a trebao bi biti usvojen do kraja veljače, a to može učiniti samo skupština HNS-a. A ona je zakazana za 19. travnja. Znači li to da će Fina 1. ožujka blokirati račun HNS-a? Ili će taj financijski plan biti usvojen danas na sastanku Izvršnoga odbora te će tako još jednom biti prekršen zakon? – pita se Štimac.

Neizbježna je bila i tema "njihove" sljedeće skupštine 19. travnja. Igor ponavlja kako ona nije sazvana u zakonskom roku "jer bi na njoj pali vlada i predsjednik" te za nju nije predviđen dnevni red koji su tražili delegati potpisnici zahtjeva za izvanrednom skupštinom.

Na kraju, Štimac najavljuje kako će i on uskoro posjetiti sjedište Uefe u Nyonu i Platiniju predstaviti pravo stanje u Hrvatskom nogometnom savezu. Naravno, tek kada mu Ministarstvo uprave da legitimitet.

godine zatvora dobio je nepravomoćno član Izborne komisije i Komisije za žalbe HNS-a Željko Ščrbačić zbog zloporabe položaja i ovlasti. Naime, kao financijski direktor bjelovarske Drvočesme zbog neplaćanja doprinosa na plaće oštetio je proračun za gotovo 4 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
23:48 23.02.2011.

Mubarak krije financijska izvješća kao zmija noge! I to ne od jučer,već od kada je postao predsjednik HNSa-

OD
otac_domovine
08:09 24.02.2011.

Mamić je ljiga, ali ovaj Štimac je vrlo, vrlo opasan za naš nogomet i nadam se da će mu se što prije zabraniti sve funkcije vezane za isti. Bilo bi najbolje da završi u zatvoru jer imam osjećaj da će nas inače idućih 50 godina terorizirati.

GI
GIUSEPPE6464
21:13 23.02.2011.

bush buš ti videl kak stoji kasa u Dinamu i HNS kad ovi \"volonteri\" konačno odu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije