Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miljenik na otoku

Štimac dobio najveću počast: Igor's klub na stadionu Derbija otvorio je s ocem Vladom

štimac
Foto: Ozren Maršić
09.08.2014.
u 22:59

Dovoljno je kazati da je Derby osnovan 1884. godine i da su, prije Štimca, tek dva igrača dobila svoj Hospitality club.

Kakav je to dan bio za Igora Štimca, jedan od najvećih u karijeri. Kao treći igrač u povijesti Derby Countya dobio je na stadionu "Hospitality club" nazvan "Igor's". Počast je kakva se rijetko dobiva, to nije doživio nijedan hrvatski nogometaš.

Dovoljno je kazati da je Derby osnovan 1884. godine i da su, prije Štimca, tek dva igrača dobila svoj Hospitality club. Igor je, zajedno s ocem Vladom, koji je za ovu prigodu potegao iz svog Metkovića, svečano otvorio Hospitality club. Njih dvojica presjekla su vrpcu, sve je to odrađeno na najvišem mogućem nivou.

U pratnji je bio i veliki Igorov prijatelj Paško Rajčić, a sve se događalo uoči otvaranja sezone u Championshipu. U 1. kolu Derby county ugostio je Rotherham United. 


– U Derbyu sam proveo divne četiri godine. Grad i klub su zauvijek ostali u mom srcu. Živim u Hrvatskoj, ali uvijek rado dođem u Derby, pratim utakmice, rezultate i stišćem palčeve da se što prije vratimo tamo gdje nam je mjesto, u Premiership. Vjerujem da će Steve McClaren napraviti dobar posao i da ćemo se vratiti u Premiership! – kazao je Štimac.

Treba doći u Derby da bi se vidjelo kakav status Štimac uživa u ovom gradu u srcu Engleske. Obožavan je, na samom ulazu u stadion dominira njegova ogromna fotografija iz igračkih dana, a u klubu su njegove slike na svim zidovima.


– Stigao sam tu iz Hajduka, prvu utakmicu smo izgubili 5:1, a onda je krenula serija od dvadeset utakmica bez poraza – prisjetio se Štimac.


U Derbyu je ostavio neizbrisiv trag. Uostalom, navijači su ga izabrali u najbolju momčad svih vremena, a prije nekoliko godina Štimac je proglašen za najkarizmatičnijeg igrača u povijesti kluba. I sada je stigao taj Hospitality club. Naravno, u Hrvatskoj je to pojam za kojeg se baš i ne zna...

>>Štimac: Lovrena sam vidio kao kapetana repke

Komentara 12

Avatar Jalnuški
Jalnuški
00:27 10.08.2014.

Sićan se vrimena tzv. "detuđmanizacije" kada je i Štimac kao i mnogi prije i poslije njega (Ćiro, Ivica Kostelić, Thompson, Lino Ćervar, Anja Šovagović, Markićka, Ljiljana Bunjevac Filipović, Karolina Krišto, Ante Gotovina, Vice Vukojević... i mnogi drugi koji su se usudili u Hrvatskoj biti Hrvati za vrijeme crvenih) bio suludo proganjan. Tada je, u jeku kampanje koja je danas neshvatljiva (pola svih novina mjesecima blati Štimca) u Srbo-jugo-četničkoj Slobodnoj Dalmaciji ipak izašao članak veličine 2,5x1 cm da je Štimac proglašen za najkarizmatičnijeg igrača u povijesti Derby Countija. Pri kraju, pri dnu neke stranice s reklamama. To je, izgleda, put i križ koji mora podnijeti svaki domoljubni Hrvat koji se na bilo koji način izdigne iz mase bezličnih i prosječnih kad god su reformirani jugokomunisti na vlasti.

IC
ICCO
23:25 09.08.2014.

Bravo Igore !

SE
sestrićna
00:30 10.08.2014.

nije lako biti hrvat u hrvatskoj ali je zato lako u engleskoj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije