Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi ispuniti svoj san

Stigao na probu u Australiju: Usain Bolt 'lovi' profesionalni ugovor

Usain Bolt
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
18.08.2018.
u 10:34

Bolt će se pokušati izboriti za profesionalni ugovor i mjesto u momčadi do sredine listopada kada počinje australsko prvenstvo

Legendarni jamajčanski atletičar Usain Bolt (31) doputovao je u Australiju kako bi pokušao ispuniti svoj san i postati profesionalni nogometaš.

Vlasnik osam zlatnih olimpijskih medalja i svjetski rekorder na 100 i 200 metara doputovao je u Australiju gdje će u narednom periodu trenirati s Central Coast Marinersima.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Bolt će se pokušati izboriti za profesionalni ugovor i mjesto u momčadi do sredine listopada kada počinje australsko prvenstvo.

- Sve ovo je stvarno. Zahvaljujem Marinersima što su mi pružili ovu priliku - kazao je Bolt dodavši:

- Znam što mogu i pokazat ću svijetu što sam sposoban.

Central Coast Mariners je australski nogometni klub iz Gosforda, 76 kilometara sjeverno od Sydneyja. Klub je osnovan 2004., a domaće utakmice igra na Bluetongue Central Coast stadionu. Marinersi su do sada dva puta igrali finale australskog prvenstva, no oba puta su poraženi - 2006. od Sydney FC-a, te 2008. od Newcastle Jetsa.

Bolt je nedavno trenirao s Borussijom Dortmund, Sundownsom i Stromsgodsetom, međutim nije se uspio izboriti za profesionalni ugovor. Sada je sreću potražio u "Down Under".

Najbrži čovjek na svijetu priznao je kako je nervozan uoči dolaska u gradić sa 3.500 stanovnika u kojem je zavladala ludnica kada se saznalo da dolazi slavni Jamajčanin.

- Malo sam nervozan, osjećam se uzbuđeno i jedva čekam početak treninga - dodao je Bolt.

Predsjednik kluba Michael Charlesworth je potvrdio kako Bolt neće imati povlašteni status u momčadi, dok je izvršni direktor Shaun Mielekamp dodao kako je klub morao angažirati dodatne zaštitare zbog velikog interesa medija i navijača.

Usain Bolt
1/7

- Dogovorili smo se kako će Bolt tijekom probnog razdoblja imati status kao i svaki drugi igrač - kazao je Mielekamp.

Najveći sprinter svih vremena tijekom karijere je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, te 11 zlata na svjetskim prvenstvima. Vlasnik je svjetskih rekorda na 100 (9.58) i 200 metara (19.19).

Bolt je prvi sportaš koji je na istim Olimpijskim igrama oborio oba svjetska rekorda na kratkim stazama i prvi nakon Carla Lewisa 1984., koji je na istim Olimpijskim igrama osvojio zlato u utrkama na 100 i 200 metara.

Jedan od najboljih sportaša svih vremena atletiku je napustio je u kolovozu 2017. na svjetskom prvenstvu u Londonu.

>> Pogledajte i kako je nogometaš sve šokirao: Seksao sam se sa sestrom, tetkom i prijateljem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije