Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Steven Lopez

Legenda te-kvon-doa optužena za silovanje

Steven Lopet
Foto: PIXSELL
1/5
11.07.2017.
u 07:58

Dolazio sam ja u Hrvatsku više puta i to ne samo radi te-kvon-doa. Četiri puta sam ljeti bio na Pagu na slavnoj plaži za mlade, kaže Lopez

Ove subote Steven Lopez, dvostruki olimpijski pobjednik i navodni seksualni predator, poletjet će prema Južnoj Koreji da bi na Svjetskom prvenstvu u te-kvon-dou predstavljao našu zemlju. Netko ga u tome mora spriječiti.

Tako je glasio članak, ne u nekakvom američkom tabloidu, već u uglednom USA Todayu, u kojem se iznose teške optužbe na račun Stevena Lopeza (38) i njegova brata Jeana (43), članova, najpoznatije svjetske tekvondaške obitelji. A oni su optuženi za seksualno zlostavljanje ukupno četiriju žena, što su oni, dakako, demantirali.

Čist sam pred Bogom

I nama je to, u nedavnu razgovoru u Južnoj Koreji, opovrgnuo osobno Steven:

– To vam je tako kada ste uspješni, onda uvijek nekome smetate. To je cijena sportske slave. A kada vas ne mogu pobijediti u borilištu ili u poslu, onda pokušavaju izvan njega.

Uostalom, ni interna istraga Američkog te-kvon-do saveza, ali ni ona od FBI-a, zasad nije donijela rezultate koji bi optužbe potvrdili. Unatoč tome, novinarka USA Todaya zamjera njihovoj matičnoj organizaciji, USA Taekwondou, što im je dopustila da nastupe na OI u Riju.

Doduše, na svojim petim Olimpijskim igrama i na svom devetom SP-u, Steven nije bio uspješan kao nekad jer zub vremena čini svoje. No, ni to ljude iz tekvondaške zajednice ne ometa da ga i dalje ne smatraju jednim od najvećih tekvondaša svih vremena jer je riječ i o peterostrukom svjetskom prvaku.

Nedavno u Mujuu, pitali smo Stevena, kako je za živjeti s tako ozbiljnim optužbama? Jedna ga dama (Mandy Meloon) tereti da ju je silovao, a jedna druga (Heidi Gilbert) tvrdi da ju drogirao i silovao njegov brat Jean, inače trener američke reprezentacije.

– S vjerom u Boga je lakše. Uostalom, sve su to laži jer ja se nikad, baš nikad, nisam neprimjereno ponašao ni prema jednoj ženi. Nisam činio ništa ni blizu tome.

Ono što mu, dijelom, olakšava situaciju jest da ga za seksualno zlostavljanje tereti osoba koja je imala problema s mentalnim zdravljem pa je u to ime i provela neko vrijeme u odgovarajućoj ustanovi na liječenju. Osim toga poznata je i po tome što je napala zamjenika lokalnog šerifa pa je završila i u zatvoru. A Mandy Meloon zna udarati jer ima dvije svjetske medalje u te-kvon-dou.

No, kako je očito riječ o prenaglašeno agresivnoj osobi, ona je 2007. izbačena iz američke reprezentacije jer je reprezentativnoj kolegici prijetila na društvenoj mreži. A hrvatskoj tekvondaškoj javnosti Steven je poznat i kao ljubitelj Hrvatske i hrvatskih žena, a s jednom od njih (bivša tekvondašica Lana Banely), bio je u vezi, i to u vrijeme OI-a u Ateni.

– Lana je prekrasna žena i drago mi je da je sada sretna majka dvoje klinaca.

S obzirom na to da je Lana sada gospođa, Lopez s njom više ne održava kontakt kakav, recimo, ima s našim bivšim teškaškim prvakom Mićijem Kuzmanovićem.

Uživao na tulumima na Zrću

– Dolazio sam ja u Hrvatsku više puta, i to ne samo radi te-kvon-doa već i radi odmora. Četiri sam puta ljeti bio na Pagu na vašoj slavnoj plaži za mlade.

Mislio je Steven na Zrće, što je samo dokaz da i veliki sportski šampioni moraju imati ispušne ventile. Uostalom, ako je uistinu na glasu kao seksualni predator, gdje ćeš bolje lokacije za utažiti erotske apetite nego na Pagu.

Inače, obitelj Lopez poznata je i po tome da su na OI u Pekingu (2008.) čak tri njena člana osvojila medalju. Steven je osvojio broncu (80 kg), mlađi brat Mark srebro (68 kg), a sestra Diana broncu (57 kg). Tri godine prije toga svi troje bili su svjetski prvaci na istom natjecanju, na SP-u u Madridu.

Riječ je o djeci nikaragvanskog iseljenika, čovjeka koji je napustio domovinu kada je s njena čela svrgnut diktator Anastasio Somoza, za kojeg je tata Lopez godinama radio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije