Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Stephens porazila Petru Martić u neizvjesnom meču

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
18.01.2019.
u 08:29

Koliko je bio izjednačen dvoboj svjedoči i podatak da je bivša pobjednica US Opena imala samo jedan osvojen poen više od Martić

Peta tenisačica svijeta 25-godišnja Amerikanka Sloane Stephens zaustavila je Petru Martić u 3. kolu Australian Opena pobijedivši je sa 7:6 (6), 7:6 (5) u vrlo izjednačenom dvoboju koji je potrajao dva sata.

Koliko je bio izjednačen dvoboj svjedoči i podatak da je bivša pobjednica US Opena imala samo jedan osvojen poen više od Martić (81-80). 

Nažalost, naša tenisačica je u oba seta imala početni break prednosti koji nije uspjela zadržati. U prvom je setu prednost držala do vodstva 4:2, kad je Stephens nanizala tri gema i vratila se u set. U drugom setu je Martić povela 3:1, ali je Stephens odmah vratila break i još jednim oduzetim servisom u 11. gemu izborila servis za pobjedu.

Međutim, naša je tenisačica uspjela izboriti još jedan tie-break u kojem je i sreća bila na strani Amerikanke, koja je nakon točno dva sata igre, kod vodstva 6:5 u odučujućem gemu drugog seta, poslala neobranjiv forhend pasing pokraj nemoćne Petre Martić.

Naša tenisačica si nije uspjela podariti pobjedu za svoj 28. rođendan koji će proslaviti u subotu te tako ponoviti prošlogodišnji rezultat, kad je na Australian Openu stigla do  osmine finala.

U petak se od turnira oprostila i braniteljica naslova, Dankinja Caroline Wozniacki. U dvoboju dvije osvajačice Australian Opena svladala ju je Ruskinja Maria Šarapova sa 6:4, 4:6, 6:3.

Branitelj naslova u muškoj konkurenciji, Švicarac Roger Federer, nije imao nikakvih poteškoća te je sa 6:2, 7:5, 6:2 za samo 88 minuta svladao Amerikanca Taylora Fritza u izborio mjesto u drugom tjednu Australian Opena.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije