Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRKAČKI SPEKTAKL

Startao Croatia Rally, a Neuville pokazao da mu leže asfaltne podloge

Zagreb: Ceremonijalni start WRC Croatia Rally 2021.
Emica Elvedji/PIXSELL
23.04.2021.
u 10:20

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Prvim brzinskim ispitom Rude - Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro je startao Croatia Rally, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), kojem najbolje leže asfaltne podloge, prvi je prošao početni brzinski ispit za 4:24.2 minute. Nakon njega je na cilj je stigao pobjednik finskog Arctic Rallyju Estonac Ott Tänak  (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2.8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6.5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape. 

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Na Croatia Rallyju sudjeljuje šest hrvatskih posada - Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić, koji su prijavljeni za Rally4 vozila s prednjim pogonom. Trebao je nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih vozača Niko Pulić, koji je bio prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, ali je zbog koronavirusa morao odustati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije