Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže novog trenera

Špaco 'poludio' jer su mu Brbić i Vučević doveli Moniza u hotel na pregovore

08.03.2015., stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv 1. HNL, 24. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Stanko Poklepovic.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
01.04.2015.
u 18:47

U tome ne vide ništa čudno!? Brbić i Vučević doveli Ricarda Moniza u hotel u kojem je odsjela momčad

Ljutit je Stanko Poklepović ko ris, kako i ne bi bio kada stalno sluša o tome tko će biti njegov nasljednik na Hajdukovoj klupi. Pored živog i zdravog trenera, istina malo postarijeg, Hajduk je u potrazi za trenerom, koji bi na ljeto trebao preuzeti palicu od Poklepovića.

No, Poklepovićeva ljutnja usmjerena je na medije, koji su prenijeli kako Hajduk pregovara s Ricardom Monizom, nizozemskim strategom.

Ranilović otkrio Moniza

– Ne znam što mene zovete, neka vam govori "Munjoz" – rekao nam je nedavno Poklepović kada smo ga zvali da komentira utakmicu reprezentacije.

Iskusni trener "poludio" je što su mu Marin Brbić i Goran Vučević nizozemskog trenera doveli u hotel na pregovore. Momčad se spremala za utakmicu sa Zagrebom, a nekoliko sati prije vodstvo kluba razgovaralo je s potencijalnim novim trenerom. Premda Brbić i Vučević ne vide ništa čudno u tome, to je iznimno neprofesionalan potez. Mogli su s Monizom sjesti bilo gdje, ali dovesti ga u hotel u kojem je momčad, nekoliko sati prije početka utakmice... Da nije bilo pričuvnog vratara Ranilovića, kažu nam poljudski svjedoci, ne bi se ništa znalo. Rijetki su oni koji su u Hrvatskoj čuli za Moniza, ali u Ferencvarosu je vodio Ranilovića. Koji se silno iznenadio kada je vidio svog bivšeg trenera u razgovorima s vodstvom Hajduka.

Da se razumijemo, Poklepović je "poludio" kada je čuo cijelu priču, toliko je ljutit na vodstvo kluba da su pregovori malo stopirani. Odnosno dogovoreno je da u medijima ništa ne smije izlaziti o njihovim aktivnostima.

Nije Poklepović naivan, on zna i svjestan je da ga Hajduk ne vidi u ulozi prvog trenera na ljeto. Uostalom, i Vučević je u više navrata rekao da Poklepovića nakon ove sezone žele u klubu, ali u nijednom trenutku nije kazao da će ostati trener. On je iskusnom strategu namijenio ulogu savjetnika. Međutim, Poklepović je "poludio" na te priče o treneru jer smatra da zbog toga može izgubiti konce kod igrača.

Jednom se to dogodilo Slavenu Biliću na početku karijere. Bio je Hajdukov trener, kazao da odlazi na kraju sezone i momčad mu se raspala. Kasnije je Bilić poželio ostati trener, ali bilo je kasno jer se zaletio izjavom.

Uglavnom, Moniz je trenutačno okupiran gledanjem videozapisa Hajdukovih utakmica, ne vjerujemo da je baš bio zadovoljan onim što je vidio na utakmici sa Zagrebom. A ima i neke kombinacije s Engleskom.

Burić je studiozan

U ovom trenutku puno ozbiljniji kandidat čini se 50-godišnji Damir Burić, koji je za igranja u Splitu dobio nadimak Šolta. Burić je igračku karijeru izgradio u Parku mladeži pa se otisnuo prema Njemačkoj gdje je i počeo s trenerskim poslom.

Krase ga sve odlike njemačke škole, on bi mogao biti Hajdukova inačica Nike Kovača, ali s puno više iskustva u trenažnom procesu.

Za njega kažu da je nevjerojatno studiozan, da ništa ne prepušta slučaju, da mu je trenerski dan (tako je i s igračima) isplaniran do najsitnijih detalja.

Osim Burića bijelima je ponuđen i Josef Zinnbauer, koji je donedavno vodio HSV. Ima obiteljskih veza s Hrvatskom, ne bi imao ništa protiv rada u nepoznatom. Mlađi je od 50-godišnjaka Burića i Moniza, Zinnbaueru su 44 godine.

>>Sramotno je krivcem označiti Darija Srnu!

Komentara 10

CE
cenzura
19:17 01.04.2015.

Tak se to radi u "ajduka! Šta drugo očekivati kad klub vode nesposobnjakovići a ulica određuje pravila igre.

CA
++canajisraM
19:38 01.04.2015.

Mogli su s Monizom sjesti bilo gdje, ali dovesti ga u hotel u kojem je momčad, nekoliko sati prije početka utakmice...>>>> Ma krivi su Mamic ,Suker i HNS. Cudi me da se Torcida jos nije oglasila priopcenjem za javnost ii zahtjevala da ova dvojica podnesu ostavke, a za svaki slucaj i Srna.

DU
Deleted user
20:28 01.04.2015.

Kažem možda su poslali tog munjoza ovi iz Hns.Kako bi dodatno narušili stanje u Hajduku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije