Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Šimić za Max!

Stanje u nogometu je neodrživo! Ja samo hoću pomoći, ne guram se!

'26.04.2011., Zagreb - U zagrebackoj katedrali odrzana je misa za 100. rodjendan GNK Dinamo. Zdravko Mamic i Dario Simic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
24.12.2011.
u 19:21

U Nogometni sindikat učlanili su se svi prvoligaški nogometaši osim iz NK Zagreba. Predsjednik Medić poručio nam je da mu ne uznemiravamo igrače dok traje sezona, kaže Dario Šimić, agilni nogometni dužnosnik i uspješan poslovni čovjek.

Proslavljeni reprezentativac, prvi čovjek udruge Nogometni sindikat, uspješan poslovni čovjek, Dario Šimić (36) iznenada je izbio u prvi plan kao mogući nasljednik Vlatka Markovića u fotelji prvog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza.

Mnoge će to iznenaditi jer Šimić je tek nedavno ostavio kopačke i uskočio u odijelo, ali sve što je postigao na poslovnom planu svrstava ga među favorite. Osim već odavno uhodanog biznisa s vodom Aquaviva, Dario je vlasnik brenda Vivas Caffe, ima 14 Vivas barova u Zagrebu i Splitu, izvrsno mu ide prodaja Vivas Vendinga (aparata za kavu), a pravi bum u Zagrebu bilo je otvorenje kluba History u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici.

Poslovno carstvo na Žitnjaku

Dario je i vlasnik čak sedam tisuća četvornih metara poslovnih prostora na zagrebačkom Žitnjaku, u kojima je sjedište Fine. Poslovno carstvo kakvim se ne može podičiti niti jedan naš bivši sportaš, čak ni uspješni poduzetnik Željko Mavrović. Hrani stotinu obitelji, ni u doba najveće recesije nije otpuštao ljude, čak je zaposlio 50 novih...

Mamić je rekao da ne možete izravno iz kopački dijeliti lekcije u hrvatskom nogometu, pitamo Šimića...

– Premlad? Pa zar moja dob ne bi trebala biti moja prednost – kaže Šimić, koji je nakon završetka karijere neko vrijeme bio i kolumnist Maxa.

Zašto Mamić tako đonom ide na vas?

– To je njegov stil, on svaku kritiku stanja u nogometu doživljava kao udar na sebe, pa onda uvijek ide na čovjeka: na Bobana, na Jovanovića, na mene. Samo kako bi skrenuo pozornost s važnih stvari.

Što ako se Mamić u konačnici bitke za Rusanovu svrsta uz vas?

– Mamić nije budućnost hrvatskoga nogometa, on mora otići. Čak i iz Dinama. Čovjek mora prepoznati vrijeme kad se treba maknuti.

Čija je bila ideja – Šimića za predsjednika HNS-a?

– Gledajte, ja još nisam kandidat, nikamo se ne guram, nikoga ne rušim. Meni su neki ljudi predložili da se angažiram i pomognem i ja sam pristao. Ne guram se preko nekakvoga lobija, nisam ničija produžena ruka i ne forsiram ništa pod svaku cijenu. O tome ćemo govoriti tek ako se stvore uvjeti...

>>> Cijelu priču pročitajte u Večernjakovom sportskom tjedniku Max, koji je na kioscima od subote...<<<

Komentara 40

Avatar rimaz
rimaz
10:43 25.12.2011.

Mlad i pošten poduzetnik protiv starog lopova. Vidjet ćemo uskoro kuda vodi ovaj svijet.

SN
snovakor
10:45 25.12.2011.

Kao i Marković, tako i Mamić i slični moraju iz tih nogometnih voda, jer samo su zlo unutar njega. Kao i mnogi u Politici !!

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
11:02 25.12.2011.

Dario Šimić bi se trebao kandidirat za premijera ove zemlje a ne HNS-a. Sve najbolje o Šimiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije