Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA UTAKMICI U ZAGREBU

VIDEO Srpski nogometaš zgrozio izjavom: Likvidirao bih Jarnija u tom trenutku da sam mogao

14.10.2021.
u 21:09

- Bata Mirković je tada ispao heroj, ali pitanje je što bi bilo da se, kojim slučajem, nismo plasirali na EP - ispričao je o crvenom kartonu i hvatanju Jarnijeve muškosti

Prva asocijacija mi je sigurno plasman na Euro 2000., ali i detalj koji je mogao napraviti velike probleme. Naravno, tu mislim na onaj duel između Bate Mirkovića i Roberta Jarnija, rekao je Albert Nađ, bivši nogometaš Partizana i reprezentativac Srbije, odnosno, ranije Jugoslavije. 

Nađ je bio sudionik utakmice Jugoslavije i Hrvatske 9. listopada 1999. godine u Zagrebu. Bila je to borba za Europsko prvenstvo 2000. godine.

- Bata Mirković je tada ispao heroj, ali pitanje je što bi bilo da se, kojim slučajem, nismo plasirali na EP - ispričao je za Meridian Sport o crvenom kartonu i hvatanju Jarnijeve muškosti. Potpuno nesportskom potezu nogometaša Jugoslavije u 41. minuti susreta pa dodao:

POGLEDAJTE START:

- Kada sam vidio da će sudac Bati Mirkoviću dati crveni karton, odmah sam krenuo prema Jarniju. Da sam mogao, u tom bih ga trenutku likvidirao. Sva sreća da sudac nije vidio koliko sam bijesan i agresivan jer sam i ja mogao prijevremeno završiti utakmicu.

- Najveći dojam na mene je ostavila tišina na Maksimiru i naše slavlje zbog plasmana na veliko natjecanje - ispričao je.

Hrvatskoj je trebala pobjeda, a završilo je neodlučeno (2:2). Jugoslavija se plasirala na EP, a Hrvatska je ostala bod iza Republike Irske, a dva iza bivše države. Bila su to i emotivna vremena za cijelu bivšu državu, ali posebno za Hrvatsku. Mladu, ranjenu, srčanu, ponosnu. Domoljubni naboj u Zagrebu osjetio se na svakom koraku pred susret, a imao je uvertiru u Beogradu. Podsjetimo, utakmica je na Marakani završila 0:0. Pred početak utakmice nestalo je struje na stadionu Crvene zvezde zbog čega je nastala panika.

- To je bilo iznenađenje za sve nas. Ja sam se ukopao na mjestu jer nisam znao što se događa. Hrvati su isto bili u čudu, neki su mi prišli i pitali: Stari, što je ovo? Odgovorio sam da nemam pojma i da svi moramo ostati smireni koliko god je moguće.  U strahu smo bili i jedni i drugi. Nismo znali je li neka diverzija ili slučajna okolnost. Prekid je trajao više od 45 minuta, Hrvati se nisu željeli vratiti na teren, a delegat je bio izričit da se meč mora nastaviti - rekao je, ali dodao:

- Moram istaknuti da smo u Zagrebu bili potpuno sigurni da nam neće pasti ni dlaka s glave. Bili smo maksimalno osigurani. Dobili smo isti tretman kao i oni u Beogradu pred samu utakmicu.

- Dan kasnije Jarni i ja sreli smo se na aerodromu. Čim smo se izdaleka ugledali, počeli smo se smijati. Onda je počela prijateljska priča. To je sve normalno, izvan terena smo prijatelji, a na njemu maksimalni profesionalci - zaključio je Nađ.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Komentara 21

NO
NoHo
21:55 14.10.2021.

Najvece im je dostignuce uhvatiti jednog Hrvata za onu stvar. Bukvalno.

Avatar StormRaider95
StormRaider95
21:37 14.10.2021.

Prvo ste nam popušili pa onda pipkali. Stvarno sve radite naopako... poraze nazivate pobjedama...

MI
minolta
21:54 14.10.2021.

bata zapravo nije izašao iz ormara, jer ovo je napravio po svojoj naravi instinktivno, a ne smišljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije